KRISTIANSAND: Etter at Flåten ble sykemeldt fra stillingen som hovedpastor i vår, har han kjøpt hustomt på Fevik og hytte i Evje og Hornnes.

— Jeg etablerer ikke ny menighet, og jeg blir ikke pastor. Det kan jeg si kategorisk, sier Enevald Flåten (54) til Fædrelandsvennen.

Den omstridte stifteren og lederen av Levende Ord har lønnet studiepermisjon fram til 1. august 2007. Levende Ord er nært tilknyttet Skjærgårdskirken og Skjærgårdsskolen på Fevik, der Glenn Rasmussen er pastor og rektor.

I både denne menigheten og Kristiansand Bibelsenter har Enevald Flåten funksjon som rådgiver.

— Jeg har lært av mine tabber og har ingen tanker om å være hovedpastor. Jeg tror ikke jeg vil ha noen pastorrolle på Sørlandet i det hele tatt. Jeg er allerede rådgiver, og vil ikke være mer enn det. Hva kona og jeg skal leve av får tiden vise, sier Flåten, som regner med at studiepermisjonen skal tilbringes i Australia.

For få dager siden skrev Flåten brev til pastorene i det landsomfattende nettverket av menigheter som han fører såkalt apostolisk tilsyn med. I brevet skriver han at nettverket oppløses og at han ut fra dagens situasjon ikke ser seg selv tilbake.

Hustomta på Fevik ligger i nærheten av Skjærgårdskirken. Men Glenn Rasmunnen vil ikke spekulere i om Flåten eventuelt skal spille noen rolle i menigheten eller skolen.

— Vi har ikke snakket om det i det hele tatt. Sånne spørsmål får vi ta når de eventuelt blir aktuelle, sier Rasmussen.