— Vi skal både se på hva Hanstholm kommune har gjort for å få Master Ferries og annen trafikk til sin havn, og ikke minst snakke med ledeslen i rederiet for å lokke dem til Mandal, sier havnefogd Jonny Oluf Hansen til Lindesnes Avis.

Ifølge avisen vil Master Ferries sannsynligvis ha flyttet fra Kristiansand til Mandal allerede før nyttår. Det avkrefter imidlertid daglig leder i rederiet overfor fvn.no.

— Dette er totalt ukjent for meg. Vi har fullt fokus på Kristiansand og har nok med det foreløpig. Mandal er spennende for oss, men det har ikke skjedd noe mer konkret i den saken den siste tiden, sier Olsen.

Men faktum er at det er Olsen selv som har tilrettelagt turen til Hanstholm for representantene fra Mandal kommune. Og kystkommunen har allerede startet tegningene og planene om en helt ny rampe med terminal og parkeringsplasser for å kunne betjene en fast fergerute i byen.

— Hvis alt går etter planen, vil den stå klar til bruk før nyttår, sier havnefogd Hansen.

— Nå ønsker vi politikere å vise handlekraft for å få ferjerederiet til å flytte til Mandal. Det vil bety uendelig mye for kommunen, sier Lilli Ann Aanensen, leder av havnestyret.

— Mandal er interessant for oss på samme måte som alle andre byer med uutnyttet havn langs kysten, men når det gjelder infrastruktur så har Kristiansand havn en helt genuin posisjon. Toget kommer nærmest inn i havnen, og både taxisentralen og rutebilstasjonen ligger rett ved, sier Olsen.

Siden lavprisselskapet startet opp med Danmarks-rute fra Kristiansand 26.april i år, har cirka 40.000 passasjerer reist med selskapet.