MANDAL: — Det dreier seg dessverre om en promille over det som er lovlig på sjøen. Vi har også fastslått at hastigheten har vært høy, det vil si opp mot 27 knop, sa politisjef Bjart Gabrielsen på en presssekonferanse i dag.

Gabrielsen ønsker ikke å uttale seg om førerens eksakte promille, utover at den var over det tillatte nivået på 0,8. Politiet har i nesten to uker etterforsket omstendighetene rundt ulykken, som skjedde natt til lørdag 29. juli.

Politiet mener at det var feilnavigering som gjorde at båten med syv passasjerer kjørte rett på en odde i Skjernøysund i Mandal. Båten ble kastet på land i det voldsomme sammenstøtet med fjellet, og ble liggende opp ned. På grunn av teknisk utstyr ombord i båten har politiet fått en god oversikt over båtens bevegelser.

Etter å ha kjørt i 3-4 minutter tok føreren en slak sving mot land. Det er foreløpig uvisst om føreren navigerte ut fra synet eller båtens navigasjonsutstyr.

— Vi kan se hvor båten har vært fra den forlot hytta frem til ulykken skjedde. Teknisk utstyr har gjort at vi har en god og riktig oversikt over hendelsen, sier Gabrielsen.

Politiet vil foreløpig ikke uttale seg om hvilke strafferettslige konsekvenser promillekjøringen vil få for føreren av ulykkesbåten.

— Det vil bli foretatt en påtalemessig vurdering basert på de opplysningene som etterforskningen har avdekket. Dette vil skje i løpet av den nærmeste uken, sier Gabrielsen.