OSLO: Hittil er det fra flere hold blitt opplyst at man trenger digital mottakerboks for å se NRK3. Det viser seg ikke å være tilfelle. NRK tillater nemlig at kabel-TV-selskapene kan formidle NRK3 også til abonnenter som ikke har digital mottakerboks, men konstaterer at det har vært forvirring rundt spørsmålet.

Det vil gjelde flere hundre tusen husstander som er kunder blant annet hos Get og Canal Digital som begge distribuerer TV-signaler, melder NRK.

Markeds-og kommunikasjonssjef Sigurd Sandvin i NRK konstaterer at det har vært misforståelser knyttet til spørsmålet om kunder i kabelselskapene får tilgang til NRK3 uten digital mottakerboks.

– Det har aldri vært uklart fra vår side. Men selskaper som ønsker å analogisere digitale signaler må selv ta kostnadene for det, sier Sandvin til NTB.

Informasjonsdirektør Øyvind Husby i Get opplyser at de vil se på muligheten for å sende NRK3 til kunder uten tilgang til det digitale nettet.

– Vi fikk først vite at NRK åpner for at vi kan sende kanalen til kunder uten digital mottakerboks i dag, og vi vil nå vurdere dette, sier Husby til NTB.

NTB fikk ikke tak i Canal Digital mandag kveld, men selskapet har tidligere i høst gjort det klart at de ikke vil sende NRK3 i det analoge nettet.

I henhold til lov og forskrift om kringkasting er kabeleierne pliktig til å formidle NRKs fjernsynssendinger, skriver Medietilsynet på sine nettsider. De vurderer nå om NRK3 er omfattet av denne formidlingsplikten. Tilsynet kommer med en uttalelse i denne saken i løpet av en til to uker.