BIRKENES: — Jeg er oppgitt over det som skjer i Midtøsten. Og over manglende reaksjoner fra SV, som skulle være det radikale partiet. Fra dem hører vi absolutt ingenting, sier SV-eren som er kommunestyremedlem i Birkenes og fylkestingsrepresentant i Aust-Agder. Nå vil han ut av politikken. Så fort det lar seg gjøre, skal hans «beskjedne politiske karriere» være over, skriver han i dette debattinnlegget.

Kommunestyre- og fylkestingsrepresentanten synes opposisjonen i Norge er forsvunnet fullstendig med den rødgrønne regjeringen.

— Det var dette jeg fryktet på forhånd. Norge har ingen meninger lenger. Vi bare følger USA blindt. De andre partiene på Stortinget har aldri hatt meninger, jeg forventet ingen ting av dem. Men at SV er blitt helt uten ryggrad, er tungt, sier Fossdal.

I innlegget går han til felts mot politikerne på Stortinget, som han synes er korrupte og fråtser i frynsegoder.

— Det som teller for dem, er makt og frynsegoder som biler, barnehageplasser og personlige trenere. De jobber ikke for folket lenger, alt de tenker på er seg selv, sier Fossdal.

Ambassadøren må hjem

Det er situasjonen i Midtøsten som har fått begeret til å renne over for birkenesingen.

— Vi burde kalle hjem ambassadøren vår fra Israel for å gi et signal om hvor vi står. Vi kan ikke støtte det terrorregimet. Men politikerne våre støtter USA, som igjen støtter Israel. Jeg forstår ikke at SV bare sitter og ser på. De har ikke ryggrad lenger. Jeg er piss lei dårlige politikere.

Lokalpolitikeren mener det ikke er reelt at Norge vil bli sårbare uten USA ved sin side.

— Trusselbildet om at vi ikke klarer oss uten USA er bare propaganda. Jeg mener at USA tvert imot utgjør en reell trussel for landet vårt, sier han. Ved å være USAs allierte, frykter han at vi kan bli dratt inn i krig.

Har fått nok av hodepinen

Nå vil Fossdal ut av politikken så fort som råd er.

— Det er et nederlag å gi seg. Norsk politikk har virkelig problemer. De som faktisk vil oppnå noe, de orker ikke mer etter en stund. Når man stanger hodet i veggen lenge nok, så får man skallebank etter hvert, sier han.

— Det er vanskelig å bare hoppe av midt i en periode. Men noe gjenvalg blir ikke aktuelt. Jeg ønsker meg politikere som mener noe og som tør å stå for noe. Litt av problemet er at politikk er blitt et yrke. De er flasket opp på Blindern hele gjengen. Vi trenger ordentlige folk på Stortinget, noen som har et ekte liv utenom politikken, konkluderer Fossdal.