— Foreløpig ser det ikke så lyst ut for Agder-fylkene den kommende uka. Tirsdag kommer det mer regn, og det vil fortsette å blåse, sier statsmeteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk institutt.

Etter ekstremværet Synnes herjinger i helga, fortsetter den våte perioden for Agder.

Stigende temperaturer

— Regnværet er forbigående, men også onsdag og torsdag vil det komme nedbør. Det blir ikke ekstreme mengder, men kanskje opp mot 10-15 millimeter.

På kysten er det tirsdag varslet sørlig bris, som etter hvert vil dreie over til sørvestlig retning tirsdag kveld. På kysten blir det liten kuling.

— En varmfront er på vei inn, og temperaturene vil stige. I kystbyene vil det bli rundt 8-10 grader, sier Stenmark.

Snø over 800 meter

Vinden fortsetter utover uka, og det er ventet sterk kuling på kysten. Det er muligheter for lokal tåke.

— Det blir nok ikke oppholdsvær før slutten av uka. Temperaturene er ventet å synke, og kanskje får man et gløtt av solen, sier meteorologen.

Om man vil oppleve snø, må man langt opp i fjellet.

— Snøgrensa ligger rundt 800-1000 meter, og den vil stige etter hvert. Foreløpig ser det ut til at vinteren uteblir de fleste stedene i Agder, forteller Stenmark.

Helgens ekstremvær førte til oversvømmelser og stengte veier flere steder i Agder. Tirsdag opprettholder NVE flomvarsel for Agder, på gult nivå, som er nivå to. Det betyr at det er fare for lokale oversvømmelser og erosjonsskader på grunn av raskt økende vannføring i elver og bekker.