— Det må jeg si, altså. Dette er viktig i forhold til fremtidig kommunestruktur. Hvor langt kan vi regne med at støtten går i regionen? Hvor langt går samarbeidet egentlig, undret Bransdal under plan- og økonomiutvalgets møte tirsdag?

Fikk støtte

Hun og varaordfører Berit Kittelsen reagerer kraftig på at Lillesand har relansert sitt fengselsforslag og at Søgne har fremmet tomtealternativ i siste liten. Det ble en engasjert runde om dette i plan- og økonomiutvalget i Vennesla tirsdag. Ordfører og varaordfører fikk støtte fra de andre partiene under debatten.

Frps Alexander Etsy Jensen undret seg over sitt eget parti på Stortinget og beklaget nærmest at han ikke var orientert da partitopper kom til Sørlandet for å snakke fengsel.

Sps Eivind Drivenes kalte det trist at enigheten om Støleheia i Kristiansand-regionen svikter. Han reagerte særlig på Søgne kommunes oppførsel.

— Vi var enige i Knutepunkt Sørlandet om at Stølen i Vennesla var knutepunktets alternativ ut fra faglige kriterier. Kristiansand har støttet veldig bra opp, det skal sies. Jeg hadde ikke ventet den siste tids utvikling, sier ordføreren.

— Er det bare E 18 og E 39 ute ved kysten vi skal være enige om i regionen? Hvor langt inn i landet går den regionale støtten? Nei, dette er veldig spesielt, sier ordføreren.

Ordfører Åse Severinsen i Søgne avviser kritikken:

— Noen i knutepunktet støttet Vennesla. Nå må vi ikke krige om fengsel. Uansett hvor fengselet kommer, skal vi glede oss, sier Severinsen, som mener Søgne har hatt full rett til å fremme eget forslag.

Kjenner politimesteren Støleheia?

Varaordfører Berit Kittelsen (Ap) i Vennesla reagerer kraftig over at politimester Kirsten Lindeberg på faglig grunnlag har anbefalt Lillesand.

— Kjører hun bare E 18? Har hun kjørt riksvei 9? Stølen ligger altså både nærmere Tinghuset og arresten og nærmere UiA og videregående skole, enn Kjerlingland i Lillesand. Dette var viktig for henne, likevel sier hun Lillesand, sier Kittelsen.

Politimester Lindeberg sier hun ikke har noen kommentarer til kritikken.

Skvatt i stolen

Kittelsen forteller at hun skvatt i stolen da stortingsrepresentant for Frp, Jan Arild Ellingsen, dukket opp på et møte i Søgne sist mandag.

— Han er saksordfører for fengsel-saken og kommer fra justisministerens parti. Likevel stiller han opp i Søgne og lovpriser prosjektet der. Meget spesielt. Vest-Agder Frps stortingsrepresentant har allerede gått langt i å støtte at fengselet legges i Aust-Agder. Dette er veldig spesielt, sa Kittelsen.

Jan Arild Ellingsen svarer slik når han blir forelagt kritikken.

— Jeg er én stemme på Stortinget. Vil Vennesla ha besøk, er det bare å ringe og så flyr jeg ned. Det er riktig at jeg snakket positivt om Søgne, men også om alle de andre fengselsprosjektene, sier han og mener kritikken skyter over mål.

— Hele saken er blitt bare politikk og fengselet vil bli plassert etter en ren politisk beslutning. I Vennesla har vi hele tiden lagt faglige kriterier til grunn, sier Torhild Bransdal.