Stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon sier fredag kveld at politiet må vente på at branntomta kjøles ned.

— Det er veldig varmt, så vi må vente. Planen er å gå i gang så fort vi får anledning til det. Skanska skal også gi en vurdering på konstruksjonen.

- Når vil dere vite mer om årsak?

- Vi må nok ut på morgendagen før vi kan trekke slutninger, svarer Krogstad, som bekrefter at politiet ikke har noen mistenkte i saken.

Det var fredag formiddag at tre leiligheter ble skadet da det begynte å brenne i en større boligblokk på Bellevue i Arendal.

Hele blokka ble evakuert, men ingen beboere ble skadet. Politiet etterforsker foreløpig bredt, og utelukker ikke at brannen ble påsatt.

- Ferdig sikret

Prosjektleder i Skanska, Jørgen Hesthag, har hatt et lag på plass fredag kveld for å sikre branntomta for politiet. Klokka 21 sier han at arbeidet nettopp er ferdig.

— Bærebjelkene i taket har fått en skikkelig smell, men selve bærekonstruksjonen i stål holder veldig godt. Vi har sikret konstruksjonen nå, ved å sette opp nye bærevegger og bjelker der det er skader i bjelkelaget, og på hulldekkene i betong som ligger over, slik at taket ikke kollapser.

Skadene er store i den utbrente leiligheten. Politiet skal nå gjøre sine undersøkelser for å fastslå brannårsaken. Foto: Ernest Boswarva

Hesthag sier at søylene som betongen hviler på, og skilleveggene inn mot de andre leilighetene, klarte seg veldig bra.— Det er montert opp nye bærebjelker som er friske og fine, som sikrer at politiet trygt kan rykke inn. Men hvor store skadene etter brannen er, må vi vente på ytterligere rapporter før vi kan konkludere om.

Returnert

Sigurd Engbråten, styreleder i borettslaget, sier at de aller fleste har fått returnere til leilighetene sine.

— Det skjedde i ettermiddag. En leilighet er totalt utbrent, og hun som bor der kommer nok ikke tilbake på mange måneder.

— Så er det to leiligheter med røykskader, der beboerne som fått beskjed om å vente. Mandag skal vi få en ordentlig gjennomgang av skadene, sier han.