— Kommunene vil fremover overta flere oppgaver som i dag er lagt inn under sykehusene. Det blir interessant å få ta del i dette spennende reformarbeidet, sier Wenche Pedersen Dehli.

1. juni avløser hun Lars Dahlen som helse- og sosialdirektør i Kristiansand kommune. 52-åringen får ansvaret for til sammen 3000 medarbeidere. Det er ti ganger flere enn i hennes forrige stilling, der hun var leder av barne- og familieklinikken i Helse Nord-Trøndelag med 300 ansatte. Før sju år som klinikksjef ved sykehuset, arbeidet hun seks år som fagsjef på samme sted. Helse Nord-Trøndelag består av to sykehus med til sammen 2500 ansatte.

Reformerfaring

— Mens jeg fra sykehus har med meg erfaring fra helsereformen, arbeidet jeg som høyskolelektor og studieleder ved Høgskolen i Nord-Trøndelag mye med høgskolereformen. Nå ser jeg fram til utfordrende oppgaver i en for meg ny sektor og i en helt ny landsdel, sier 52-åringen.

Skjønt det er langt fra første gang Wenche Pedersen Dehli er på Sørlandet. Med svigermor i Mandal har familien tilbrakt mange sommere i landsdelen.

Wenche Pedersen Dehli ser for seg at Kristiansand kommune som den største kommunen i regionen har et ansvar for å tilrettelegge for et samarbeid på tvers av kommunegrensene. Hun tror også større kommuner kan ha noe å lære av hvordan ting gjøres på mindre steder.

Høyrestyrt

— Kanskje kan vi få til et spennende utviklingsarbeid i Kristiansand, siden kommunen og regjeringen har omtrent den samme politiske ledelse. Kanskje kan reformer bli lettere å gjennomføre når lokal- og sentral politiske ledelse går i samme retning, sier Wenche Pedersen Dehli.

Tirsdag var den kommende helse- og sosialdirektøren på besøk i Kristiansand for å hilse på fremtidige medarbeidere og politikerne i helse- og sosialstyret.

— Det ser virkelig ut til å være gjort mye godt arbeid i helse- og sosialsektoren i Kristiansand. Jeg har en god magefølelse når jeg snart tar fatt i jobben. Selv om alt ser ut til å gå på skinner, er det nok ingen grunn til å hvile på laurbærene. Både i helse- og sosialsektoren vil utfordringene fremover stå i kø, tror hun.

Wenche Pedersen Dehli mener det ville bli feil å komme med de store programerklæringene før hun har begynt i jobben. Det hun har sett til nå har i alle fall ikke skremt henne. Selv om det også i Kristiansand sikkert vil bli utfordrende å få midlene til å strekke til, tror hun ikke kampen om å holde budsjettet blir hovedfokuset i jobben.

Litt pendling

— Jeg blir nok ikke å se på Kjevik hver fredag, men vi kommer til å beholde huset vårt i Levanger. Mannen min fortsetter i sin jobb, så vi vil nok reise litt fram og tilbake begge to, sier Wenche Pedersen Delhi.

Hun ser ikke bort fra at noen av deres tre barn finner veien til Universitetet i Agder som studenter. Yngstejenta deres er russ i år, og har derfor planer om å flytte ut.