Da er det nemlig den nasjonale turdagen «Kom Deg Ut». DNT Sør har i år fire ulike arrangementer.

— Dette er mer enn en vanlig søndagstur, for her kan du prøve noe nytt. Det er sosialt og du treffer mange andre som er ute og lufter seg. Det kan inspirere til å oppsøke eget nærområde eller prøve et nytt turområde, forteller Per Thomas Skaanes, fagansvarlig for aktiviteter.

I Høvåg samarbeider turistforeningen med IL Høvdingen om barneskirenn, pulktrekkekonkurranse, tautrekking, grilling og musikk. Alternativt orienteringsløp om snøen skulle forsvinne. Oppmøte er ved Høvåg Bedehus.

DNT Sør 2.jpg Foto: Inger M. Witteveen

Sporty kristiansandere kan møte opp på Grønn Slette i Jegersberg. Det blir bål, grilling og diverse skiaktiviteter. De som vil kan ta med skøyter.Barnas Turlag i Holum vil ha mandalittene med på aking, skirenn og grilling. Ved snømangel erstattes skirennet med et o-løp. Møtestedet er Holum skole.

I Evje er Høgås skianlegg stedet, med kurs i skiteknikk, topptur, trugetur, skiskyting med rifler, kurs i nødbivuakk og skikafé.

Felles for alle arrangementene er at det er gratis, oppmøte klokka 12 til 15, ingen påmelding og premiering til barn og unge.

I fjor kom 900. I år håper arrangørene på 1150 deltakere.

— Da har vi fått delt ut alle premiene, ler Skaanes.