Dette forteller kommunikasjonsdirektør Christian Altmann i Agder Energi klokka 8 mandag morgen. Det var søndag i 18-tiden at strømforsyningen over Skjernøysundet falt ned på grunn av uværet. Per mandag morgen regner Altmann med at drøyt 400 beboere er uten strøm.

Jobber på spreng

— Etter hva jeg vet er det i overkant av 400 kunder ute på Skjernøy som har vært uten strøm i løpet av natten, der flere av dem er hytter, forteller Altmann.

— Agder Energi satser på å kjøre ut 1000 meter ned høyspentkabel for å gjenopprette forsyningene i løpet av dagen. Om alt går etter planen, legger han til.

Været gjør at utbedringsarbeidet tar litt tid å få på gjennomført på øyene. Nettopp været gjorde at aggregater ikke kom på plass på Skjernøy søndag.

Krevende helg

Drøyt 3000 kunder mistet strømmen i Mandal og Lindesnes-området fredag kveld. De fikk strømmen tilbake i løpet av relativt kort tid.

Lørdag formiddag forsvant strømmen for 600 kunder på øyene Landøy og Skogsøy lenge, men de kom på nett i løpet av kvelden.

— Her var det mulig å komme ut med aggregater i løpet av søndagen slik at kundene kom på nett igjen, oppsummerer Altmann.