— Jeg skal ut for å oppdage verden, men også finne ut hvem jeg er, sier Wulff.

- Hvem er du?

— Det vet jeg ikke ennå, tror jeg. Jeg er Henriette, meg selv, en person som liker å reflektere og derfor liker jeg å tro at jeg ikke vet hvem jeg er.

Med seg på reisen har hun venninnene Anette Drange og Maria Håland, alle tre fra Kristiansand. Jentene har hatt tanker hvor de vil reise i flere år, men det er særlig det siste året at planene har blitt konkrete.

— Vi fant ut at vi ville dra på tur for kjempelenge siden, kanskje langt over et år. I fjor vår begynte vi å tenke ordentlig på hvilke land vi ville besøke. Vi måtte gi opp noen, og det var trist, men alt i alt er vi fornøyde.

Blogger på fvn.no

De neste månedene kan du følge jente gjennom Henriette Wulffs blogg på fvn.no.

Flere ganger i uka skal 22-åringen dele høydepunktene i form av tekst, bilder og videosnutter. Det er imidlertid ikke bare fokus på den lange reisen, men også Henriettes dypere tanker som etter planen skal formidles. Wulff ønsker å bruke turen på å komme nærmere hva hun vil gjøre etter reisen er ferdig.

Hun håper at det vil bli mange høydepunkter å formidle gjennom de neste månedene.

— Jeg tror vi kommer til å ha noen høydepunkter i hvert land. Alt blir høydepunkter, fordi det blir så mange reiser. Machu Picchu blir nok et høydepunkt, samme med å nå fram til Hanoi. Å se Mount Everest fra bunnen, blir også bra, sier hun.

22-åringens venner og kjente har kommet med massiv moralsk støtte i forkant av turen. Og det er ikke bare unge som har sagt at de ønsker å følge henne.

— Jeg jobber i hjemmesykepleien og alle de eldre sier at de skal lære internett, slik at de kan følge meg. Alle sier til meg at man har godt av en slik reise og at det er lov å bruke mye penger på en slik tur, sier folk.

Fyller ikke alle ønsker

Ved hjelp av et reisebyrå fikk de tre satt opp reiseplanen. Men ikke alle ønskene blir oppfylt i løpet av turen.

— Jeg hadde veldig lyst å dra til Kina, men vi merket at det ville bli en egen tur hvor vi trengte mer tid. Jeg har også lyst å ta en skikkelig "roadtrip" for å oppleve USA.

— Turen er veldig sammensatt av flere typer turer. Vi skal først til Cuba, så gjennom hele Sentral-Amerika fra Mexico til Costa Rica. Etter det fortsetter vi på Inkastien til Machu Picchu i Peru. Videre drar vi til Japan, en uke i Tokyo og en uke i Kyoto. Videre sykler vi gjennom hele Vietnam fra Saigon til Hanoi, og det skal vi klare på en måned. Til slutt skal vi ha et stopp i Nepal.

- Hva skjer når dere har syklet i tre uker og ser at dere ikke klarer det?

— Jeg vet ikke. Enten tråkker vi på eller så kaster vi syklene, og hopper på et tog. Vi må komme oss på flyet.

- Mye kan skje på en slik tur. Hva hvis uforutsette ting skjer?

Du kan følge Henriette Wulff på fvn.no de neste månedene. Foto: Tore André Baardsen

— Vi er en gjeng som synes det er greit ikke å planlegge så mye og tar ting som de kommer. Vi er forberedt på at det vil oppstå problemer. Jeg gleder meg til å se hvilke problemer vi møter på og jeg er spent på hvordan jeg håndterer problemene.

Frykter ikke utfordringer

- Hvordan skal dere håndtere språkutfordringer?

— Det blir sikkert en utfordring. Jeg er ikke redd for å bruke kroppsspråk eller for komplikasjoner. Jeg skal nok klare å gjøre meg forstått, sier Henriette, som har tatt spansktimer på Aftenskolen i forkant av turen.

- Du har fortalt at høydepunktet med turen må bli å bli kjent med deg selv - klarer du det?

— Jeg vet ikke, men jeg håper det. Kommer jeg ikke fram til en utrolig flott konklusjon, så er hele prosessen et mål i seg selv.

Klikk deg inn på bloggen og les hvilke indre mål Henriette håper å oppnå gjennom reisen!