Torsdag ble ei ti år gammel jente fløyet i luftambulanse fra Loland i Øvrebø til Ullevål universitetssykehus. Skadene ble opplyst å være alvorlige.

— Hun har vært ved bevissthet hele tiden. Legene sier de regner med hun kommer fra det uten varige skader, sier konstituert rektor Anne Marie Robstad Hagen ved Skarpengland skole til Fædrelandsvennen.

Jenta veltet da hun sammen med fire klassevenninner syklet hjem fra Lolandsvannet. Jentene skulle i en bursdag.

Preget

10-åringen veltet da hun ifølge lærer Anne Gro Langeland syklet fort for å komme forbi ei av de andre jentene. Skolen har fulgt kriseplanen etter hendelsen.

— Vi tok det selvsagt på alvor. Kriseplanen ble gjennomgått og fulgt. Klassen som var involvert pratet vi mye med, og det gjorde vi også med de andre klassene, sier rektoren.Hun forklarer at hele skolen ble preget av ulykken.

— Det var en voldsom hendelse. Jeg følte på kroppen at det preget oss da alle ble informert på skolen fredag morgen. Men det var godt å få snakket sammen om det, forklarer hun.

På Ullevål

Jenta ligger fortsatt på Ullevål med skader i mageregionen etter at hun fikk styret i magen da hun veltet.

— I utgangspunktet skulle hun være der omtrent ei uke, sier rektoren.

Ikke politisak

Lensmann John Tomas Homme ved Vennesla og Iveland lensmannskontor sier tilFædrelandsvennen at de ikke følger opp saken.

— Vi hadde en patrulje på ulykkesstedet, men dette er en ren sykkelvelt utenandre involverte. Derfor etterforskes ikke denne ulykken ytterligere, forklarerHomme.