Det nye kollektivfeltet skal stå ferdig 1. juni. Foto: Anne Smith Lorentz

— Vi holder på med å lage tre felt fra Vollevannet og ned forbi bomstasjonen, sier Torfinn Utsogn, byggeleder for prosjektet.

Kollektivfeltet skal ligge helt til høyre, og planen er at det skal åpne 1. juni. Arbeidet startet 1. september i fjor, men det er først denne uka bilistene har fått merke dette ved at veibanen er forskjøvet, og fartsgrensen er satt ned. Årsaken er at midtdeleren skal bli smalere.

Smalere midtdeler

— Vi fjerner den gamle midtdeleren på tre meter, og bygger en ny på èn meter for å få plass til kollektivfeltet, forklarer Utsogn.

Kontraktsummen på det nye kollektivfeltet er på 6,6 millioner kroner.

Nå jobbes det med veien på kvelds— og nattestid fordi det er mye trafikk. Hastigheten forbi området er satt ned til 50 km/t. Vegvesenet ser at farten har gått ned betraktelig, men mange velger likevel å overse den midlertidige fartsbegrensningen.

Overholder ikke midlertidig fartsgrense

— Det er det som er problemet, noen kjører i 70 km/t. Men det er sikret med betongfendere, så sikkerheten er god for dem som skal jobbe, sier Utsogn.

Når arbeidet er ferdigstilt vil fartsgrensen igjen være 80 km/t. Utkjøringen fra Ålefjær vil også bli lengre, så det blir enklere å komme seg ut på E 18. Kontraktsummen på prosjektet er på 6.6 millioner kroner.