— Vi tar runde for runde i Europa. Kampen mot Halden blir tett og vil vare helt inn, sier Gunnar Pettersen, Vipers-trener, før den siste kampen før EM- og julepausen.

Beskjeden fra Terje Marcussen, daglig leder i Vipers, er klar før oppgjøret i Aquarama klokka 16.00 lørdag.

— Det ville vært en nedtur å rykke ut mot Halden når vi leder med to mål. Det er klart at det en viktig kamp, vi ønsker å gå videre i Europacupen. Det hadde vært gøy med en tur til Frankrike eller Spania for å spille mot andre lag, sier Marcussen.

Forsvarsspillet avgjørende

Til nå er Pettersen helt passe fornøyd med sesongen, og han ser gjerne at Vipers tar seg forbi Halden for å ta juleferie med god samvittighet.

— Vi har variert litt for mye. Spesielt forsvarsspillet har svingt litt, men det har vært bedring i det siste. Vi har fortsatt fremgangen mot de lagene vi avga poeng mot i fjor og vi har aldri vært nærmere Larvik. Vi burde slått Tertnes slik kampen utviklet seg, og om vifår omkamp mot Byåsen og vinner den er det ganske bra, sier Pettersen.

Den rutinerte treneren tror at nettopp forsvarsspillet blir nøkkelen i kampen mot Halden.

— Det blir alltid få mål mot Halden, og da er det viktig at vi forsvarer oss godt. Halden er et vanskelig lag, det er bare Glassverket og Larvik som har hatt taket på dem, sier Pettersen.

Trekker fram fire navn

Treneren, som er inne i sin siste sesong i eliten, synes fire spillere har utmerket seg på Vipers-laget så langt i år.

— Ulrika Olsson kom godt i gang og var veldig bra fram til hun ble skadet. Marta Tomac er strålende på sitt beste, men har svingt litt. Jeg synes Mathilde Kristensen på streken har vært god. Lynn Knippenborg har vært en av våre beste og har tatt store steg siden i fjor, sier Pettersen.

Vipers har et godt utgangspunkt før kampen og er revansjelystne etter 24- 25-tapet mot Tertnes i serien onsdag.

— Vi er motivert til å gjøre en enda bedre jobb mot Halden. Vi har fått pratet ut om kampen med Tertnes og er klare for å ta oss videre. Alt annet er uaktuelt, sier Tomac, Norges landslagsspiller.

Spennende trekning

Vipers-gjengen har ikke et nedskrevet mål for europacupen.

— Europacup er først og fremst gøy fordi vi møter andre lag som vi ikke spiller mot til vanlig. Det hadde vært gøy å komme seg ut av Skandinavia til neste runde. Det er fint å reise litt og møtene er en kjempefin erfaring, sier Tomac, som tidligere har spilt ute i Europa med gamleklubben Byåsen.

Hvis Vipers tar seg videre er de klare for fjerde runde i Cupvinnercupen. Der er det stor variasjon i hvordan kvalitet den neste motstanderen har.

— Noen lag kan komme fra Champions League-spillet og er veldig gode. Hvis vi går videre blir det veldig spennende å se hvem vi får. Et møte med Viborg eller noen andre danske lag hadde også vært gøy, sier Marcussen.