– I dag fikk vi tilbakemelding fra Vegtrafikksentralen om at alt fungerer stabilt. Nå mangler bare et endelig svar fra Vegdirektoratet, men etter all sannsynlighet blir Vågsbygdporten åpnet i østgående løp torsdag, sier Stig Berg-Thomassen, prosjektleder i Statens Vegvesen.

Den opprinnelige planen var å åpne det østgående løpet for trafikk i midten av desember. Men på grunn av testing av utstyr og opplæring av personell ble åpningen utsatt til over nyttår.

Vannet fosset inn

Lille julaften fosset det vann inn i både det åpne og uåpnede løpet. I det østgående løpet ble hele veibanen dekket av vann. Det vestgående måtte stenges for all trafikk.

– Det er nok flere grunner til at tunnelen ble oversvømt. Vi har gjort flere små justeringer og utvider pumpekapasiteten. Systemet blir korrigert til å takle enda større vannmengder, sier Berg-Thomassen.

Åpnes etter morgenrushet

Prosjektlederen regner med at Vegdirektoratet etter dialog med Vegtrafikksentralen gir sin godkjenning i løpet av tirsdag eller onsdag.

– Vi vil nok la morgenrushet passere som normalt. Litt ut på formiddagen vil så trafikken bli ledet inn i det østgående løp av tunnelen, sier prosjektlederen.Han legger til at det fortsatt gjenstår en del småveier, gang— og sykkelstier og andre detaljer før prosjektet ferdigstilles i juni.