En ung gutt fra Rogaland er nylig dømt for ildspåsettelsen på kinoen på Evje. Foto: Torstein Oeen

Den 16 år gamle gutten har nylig møtt i Kristiansand tingrett. Der bedyret han sin uskyld, men retten fant at han hadde medvirket til å tenne fyr på et bål på scenen på den gamle kinoen på Evje.

Det var tre ungdommer i samme alder samlet, og de fant blant annet toalettpapir som ble brukt til å tenne fyr på et bål inne i lokalet.

En ung gutt fra Rogaland er nylig dømt for ildspåsettelsen på kinoen på Evje. Foto: Torstein Oeen

I dommen heter det blant annet at "tiltalte har forklart at etter at bålet var påtent, ble han bedt om å stå og passe på bålet, mens de andre gikk for å finne mer brennbart materiale. Det ble deretter lagt ytterligere brennbart materiale på bålet, herunder noen planker samt noen gamle filmruller. Tiltalte har forklart at det etter hvert begynte å ryke mye fra bålet. Tiltalte gikk derfor ut av bygningen. Fra utsiden så han at det steg røyk opp over taket. På et tidspunkt ble det bestemt at de ville slukke, og de gikk inn og helte på fire til seks flasker/bokser med øl på bålet. Ifølge tiltalte slukket bålet, og de forlot deretter den gamle kinobygningen".Straffen ble 14 dagers fengsel med to års prøvetid og en bot på 2500 kroner.