Også alle avganger mellom skandinaviske hovedsteder er kansellert.

Totalt bli om lag 35.000 kunder rammet, opplyser selskapet.

– Nå er i vi i en streikesituasjon. Det er en krise for selskapet. Det er klart det er vanskelig å gjennomføre flygingene som normalt når flere hundre piloter streiker, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Alternativer

Pressevakt i Norwegian, Daniel Kirchhoff, opplyser at alle passasjerer som har registrert telefonnummer under booking vil få direkte beskjed om sin avgang.

— Ellers oppfordrer vi til å gå inn på nettsidene våre for å sjekke oppdatert informasjon om den enkelte avgang, samt informasjon om passasjerrettigheter. Vi har også en egen hotline ved spørsmål til oss, sier han til Fædrelandsvennen.

- Hva med alternativ transport for kansellerte flygninger, vil det bli satt opp busser?

— Det er ikke noe jeg kjenner til nå. Så det kan jeg ikke svare på, sier Kirchhoff.

Men både NSB og busselskapene overvåker situasjonen tett nå.

— Vi har ikke opplevd en veldig økning på nsb.no eller på kundesenteret, og vi vil vite mer i morgen. Men i utgangspunktet har vi nok kapasitet til å ta unna en økning i passasjerer med de avgangene vi har, selv om reisende bør holde seg oppdatert, sier pressevakt i NSB, Gina Schulz.

— Unntaket er nattogene. Her bør folk være ute i god tid, for de er populære i utgangspunktet, ser hun.

Busselskapet Norway Bussekspress, hvor Lavprisekspressen og Konkurrenten inngår, følger også med.

— Selskapene følger med, og kan sette opp flere avganger ved behov. Men foreløpig har det ikke vært noen sterk økning i henvendelser. Folk prøver først SAS, så tog, så oss, sier driftssjef Jarle Bugge.

Utenlands

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen sier til NTB at også utenlandsflyginger kan bli rammet onsdag:

– Vi vil gjøre alt for å gjennomføre programmet som normalt, men ber kunder som skal fly til utlandet følge med på våre nettsider tilfelle det blir kanselleringer, noe vi ikke kan utelukke, sier Sandaker-Nielsen.

Flere Kjevik-flygninger

På Avinor sine hjemmesider er det opplyst om tre Norwegian-avganger fra Kristiansand lufthavn Kjevik onsdag. Alle flygningene er til Oslo, klokka 07, 09.45 og 16.35. Disse er nå innstilt.

Også ankomstene fra Oslo klokka 09.20, 16.05 og 21.20 er kansellert.

Tilbyr hjelp

Lørdag gikk 70 Norwegian-piloter ut i streik, og fra onsdag vil 650 piloter omfattes av streiken – dersom det ikke blir enighet. I tillegg har svenske piloter varslet sympatistreik. Flyselskapet permitterer dessuten 800 kabinansatte.

Reisende som rammes av kansellerte fly kan ringe telefonnummeret 21492149 for å få hjelp til å booke om billetter og få refusjon, dersom de har krav på det.