— Jeg tror dette kan bli et av de aller største publikumsarrangementene på Sørlandet i 2014, og her blir også det meste helt gratis. Folk skal få overvære alt fra brannøvelse, tollvesenet som demonstrerer narkotikasøk i trailer og kystvaktens redningsøvelse til demonstrasjon av kraner og maskinpark i containerterminalen. Barna får muligheten til kjøre i Eliasbåten i et avsperret område inne ved Fiskebrygga, og de litt eldre kan prøve seg på segway. Det blir gratiskonserter og mulighet for å komme om bord i blant annet losbåten, redningskøyta, S/S Christiansand og museumsskipet Gamle Oksøy, sier assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt.

I tillegg til Kristiansand Havn vil en rekke brukere av havna ha egne stands. Blant de flere titalls virksomheter som ønsker å viser seg fram er Color Line, Fjordline, National Oilwell Varco, NOR Lines, Sjøforsvaret og Glencore Nikkelverk.

— Inngangen til havnedagen vil være ved havnekontorets lokaler og utstillerne og aktivitetene vil være lokalisert både på Odderøya, Lagmannsholemn og rundt Fisketorget. Det blir satt opp flere busser og båter som vil frakte folk gratis fra sted til sted, sier Granfeldt.