Det var nesten vindstille da Flødeseilasen startet. Innen kvelden måtte de komme seg til Lillesand.
Ordfører Hans Antonsen fra Grimstad var med sine ni års seilerfaring favoritt blant ordførerne som stilte til start på lørdag. Ordfører i Lillesand, Arne Thomassen og ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, måtte stole på det øvrige mannskapet.
Flødeseilasen ble i år arrangert for tiende gang. Starten ble ikke akkurat dramatisk. Men Jon Hauge fikk en skade i fingeren som ble tapet av Bård Lauvdal.

På brygga på Bredalsholmen tok han avskjed med ordfører i Lillesand, Arne Thomassen (V) og ordfører i Grimstad, Hans Antonsen (V).

Alle tre stilte i seilasen som går mellom Kristiansand og Lillesand. Sistnevnte som klar favoritt blant de tre.

— Han har flere års erfaring fra seiling, sier Arne Thomassen.

Jolle

Det var omtrent vindstille idet seilasen begynte. Det gikk så sakte at Grundekjøn kunne risikere å ikke rekke feiringen av sin egen 60-årsdag lørdag kveld.

— Men det passer jo bra å begynne alderdommen på denne måten.

— Med å seile inn i solnedgangen?

— Jeg tenker heller på å seile inn i tåkeheimen, sier Grundekjøn som hadde tatt med seg blant andre sin bror Rune Grundekjøn og sønnen Diderik Grundekjøn.

Arvid Grundekjøn stilte med noe erfaring fra jolle.

— Ellers har jeg mest kjørt motorisert. Så jeg tror ikke jeg får gjort så mye nytte for meg ombord.

Vindstille

Det blåste mellom to - tre meter i sekundet lørdag formiddag. Kaptein om bord på Grundekjøns båt var regattasjef Bjørn Stien.

— Det er nok første gang vi starter med så lite vind, sier Stien.

— Tror du at dere i det hele tatt kommer fram?

— Det ville i så fall bli første dagen der man ikke kan komme seg fra Lillesand til Kristiansand med seilbåt i løpet av en dag. Men spørsmålet er jo om alle kommer tidsnok i mål, sier Stien.

Båtene må være i Lillesand innen kl 17.30 lørdag kveld.