Her er fra venstre Egel Terkelsen (Frp), Torfinn Kleivset (KrF) og Åse Severinsen (Høyre) under valgvaken mandag. Her er fra venstre Egel Terkelsen (Frp), Torfinn Kleivset (KrF) og Åse Severinsen (Høyre) under valgvaken mandag. Foto: Sondre Steen Holvik

Her er Søgnes nye varaordfører

Etter forhandlinger torsdag kveld, er det klart at Egel Terkelsen (Frp) blir varaordfører i Søgne.

— Dette er resultatet av kveldens forhandlinger i koalisjonen i Søgne. Målet har vært å gjenspeile valgresultatet på best mulig måte i forhold til alle partiene som er med i gruppa, sier Søgnes nye ordfører, Astrid Hilde.

Og Egel Terkelsen (Frp) er altså Søgnes nye varaordfører.

Arbeiderpartiet vil lede Plan- og miljøutvalget (Paul Magne Lunde er innstilt), mens Yngvar Monstad i Miljøpartiet De Grønne blir nestleder.

Frp og Christian Eikeland vil lede Tjenesteutvalget, mens Aps Aslaug Bakke blir nestleder der.

Forhandlinger

Det er Ap, Frp, V, SV, SP og MDG som har sittet i forhandlinger torsdag kveld, etter at de onsdag kveld gjorde det klart at de går sammen i et valgteknisk samarbeid. Da ble det også klart at Astrid Hilde ble ny ordfører i bygda.

- Vi har avtalt å møtes igjen på mandag for å se på politiske saker vi skal samarbeide om i neste periode. Vi er enige om at vi er uenige om mye. Men vi har mange fellessaker og disse skal vi kartlegge nærmere.

— Koalisjonen har forsøkt å finne en løsning som er det beste for Søgne, og sikre en styringsdyktig ledelse med bred støtte, sier hun.

Slik vil samarbeidspartiene være representert i Formannskapet:

Tre representanter fra Ap, en fra Frp, en fra Venstre og en fra SV.

I Plan- og miljøutvalget har Ap to representanter, Frp har to, Venstre har en og MDG har en.

I Tjenesteutvalget har Ap tre, Frp har to og Sp har en.

H og KrF vil fordele de tre siste plassene i alle utvalgene mellom seg.