Tre syklister ble fraktet bort i ambulanse etter sykkelulykken. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Politiet fikk melding klokken 09.39 om at tre syklister var involvert i en velt.

— Samtidig som slukkingen av brannen pågikk fikk vi melding om en sykkelvelt. Det viste seg at det er ei gruppe med syklister som kom forbi etter at brannvesenet hadde lagt ut en brannslange, sier operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt.

Ble liggende i veien

Han sier det var flere av syklistene som veltet da de skulle passere slangen.

Tre syklister ble fraktet bort i ambulanse etter sykkelulykken. Foto: Ernest Boswarva

— Tre syklister ble liggende igjen i veibanen etter velten, sier Storaker.Det var en gruppe sylister fra Froland sykkelklubb som var ute på organisert trening da de krasjet.

Til akuttmottaket

To ambulanser rykket ut til stedet. De tre skadde syklistene ble fraktet til akuttmottaket ved Sørlandet sykehus Arendal.

— Alle var ved bevissthet. En hadde hodeskade, en annen hadde pådratt seg kragebensbrudd mens den tredje hadde fått en hofteskade, sier operasjonslederen.

Sykehuset opplyser at en av de skadde syklistene er en 56 år gammel mann. Han er lettere skadet.

Hadde ikke rukket

Konstituert brannsjef i Øster Agder brannvesen Hans Henrik Bakke sier at han har fått en foreløpig forklaring på det som skjedde.

— Slangen var akkurat lagt ut på veien da syklistene kom og kjørte over. Jeg vet ikke hvorfor de ikke så slangen, sier han.

Slangen lå på ei åpen slette med god sikt.

Bakke sier at brannvesenet normalt setter ut en vakt når slangen går over en vei, men at de ikke hadde rukket det i dette tilfellet.

— Det er selvsagt bare å beklage når noe slikt som dette skjer, sier han.

Han sier at de normalt også legger på såkalte slangebroer slik at biler kan kjøre over slangene, men at man heller ikke hadde rukket det før uhellet.