- Det svartnet for meg, så begynte jeg å hylgrine

71 grader nord — Norges tøffeste kjendis - er det hardeste bloggeren Emilie «Voe» Nereng (18) har vært med på.

Publisert:
  • Silje Dyregrov
Denne artikkelen er over fem år gammel

Søndag er det premiere på den sjette sesongen av 71 grader nord — Norges tøffeste kjendis. En av deltakerne er Emilie «Voe» Nereng, en av Norges mest kjente og leste bloggere. Hun beskriver reisen nordover fra Lindesnes som både det beste og tøffeste hun har gjort.

— Noen ganger var jeg så sliten at jeg ikke visste hva jeg sa eller hvordan jeg oppførte meg. Men jeg sitter igjen med så mange gode minner og opplevelser, at jeg ikke klarer å huske så mange negative ting, sier 18-åringen fra Hønefoss.

Fikk det tøft i fjellvegg

Men en opplevelse husker hun godt - klatreturen opp en veldig bratt fjellvegg.

ÅRETS DELTAKERE: Oppe fra venstre: Roger Ruud, Bjørn Einar Romøren, Geir Schau og Andreas Håtveit. Nede fra venstre: Vibeke Skofterud, Emilie «Voe» Nereng, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Aylar Lie, Mariann Thomassen og Nils-Ingar Aadne. - Jeg ble veldig glad i de jeg reiste med. Vi ble gode venner og det var en fantastisk stemning, sier Nereng. Foto: TV Norge

— Det var ikke høyden som var problemet. Problemet var at jeg ikke fant fotfeste og at jeg ikke følte at kroppen hadde nok styrke. Jeg visste at jeg ikke kunne snu, samtidig som jeg ikke skjønte hvordan kroppen min skulle komme gjennom det. Da svartnet det for meg og jeg begynte å hylgrine, sier Nereng.Hun beskriver opplevelsen i fjellveggen som den tøffeste og mest ekstreme hun har vært med på.

— Samtidig er det en fantastisk livserfaring. Jeg vet at jeg ville håndtert situasjonen bedre, om jeg hadde havnet i den igjen, sier hun.

Var usikker

Nereng forteller at hun var usikker på om hun skulle si ja til å bli med på TV-programmet.

— Jeg visste det ville bety at jeg måtte takle regnvær, sykling, svett sovepose, krypdyr, gjørme og være sminkeløs på TV, noe som er langt utenfor min komfortsone. Samtidig visste jeg at grensene mine ville bli pushet på måter jeg aldri før har opplevd, sier Nereng.

I THAILAND: Akkurat nå er Emilie «Voe» Nereng på backpacking i Asia. Her er hun sammen med venninnene Synne Skoe Strand (18) og Marte Andersen (19) på kajakktur ved Monkey Beach i Thailand. FOTO: Privat Foto: Privat

Hun var også redd for å sinke de andre, spesielt idrettsutøverne. For selv om Nereng alltid har vært aktiv, har hun gått lite på tur, knapt sovet i telt og aldri båret tung sekk. Hun var heller ikke noe glad i å sykle eller stå på ski.— Men jeg sa ja fordi jeg elsker utfordringer og fordi mestringsfølelse er det beste i verden. Samtidig er det mange som ser på meg som rosablogger som bare kan noe om sminke og klær. Jeg ønsket å vise folk at jeg er mye mer enn det, sier Nereng.

- Usminket og ærlig

— Har 71 grader nord endret deg på noen måte?

— Jeg har blitt veldig glad i å gå på tur. Jeg har også fått selvtillit på at jeg kan være sterk, god og gjøre nytte for meg, sier Nereng.

Nå gleder hun seg bare til serien skal vises på TV.

— Jeg har aldri følt meg mer som meg selv, som da jeg var med i 71 grader nord. Det er usminket og ærlig, og 71 grader nord ga med perspektiv på at å leve, og å ha det bra med seg selv, er viktigere enn noe annet, sier Nereng.

I øyeblikket backpacker hun sammen med to venninner. Akkurat nå er hun i Asia, siden går turen til Australia og USA.

— Jeg har hele livet ønsket å dra på backpacking. Vi har det fantastisk, sier hun.

Publisert:

Les også

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Sprekprosjektet
  2. Sport