ARENDAL: — Dette er jo helt utrolig. For oss som jobber med trafikk er det fantastisk moro, om jeg kan si det sånn, at en bilbeltekontroll medførte et så stort beslag, sier Øystein Krogstad, distriktsleder for utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, til Fædrelandsvennen.

Han forteller at en ung arendalitt ble stoppet i en beltekontroll i området rundt Stoa i Arendal tirsdag morgen. Da politiet etterhvert ransaket hans bolig ble det funnet en god del amfetamin.

— Han brukte ikke bilbelte, men det viste seg at han også var påvirket av narkotika. Vi fant noen få gram amfetamin i bilen hans. Men da boligen hans ble ransaket fant politiet mye amfetamin, sier Krogstad.

Erkjente forholdet

Arendalitten kjørte en vanlig personbil da han ble stoppet.

— Mannen har erkjent det som er funnet, forklarer Krogstad.

Siktede, som er født i 1985, er nå varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. To av ukene er med isolasjon og tingretten bestemte torsdag at det ikke er adgang til offentlig gjengivelse av kjennelsen.

Stort beslag

UPs distriktsleder påstår at beslaget er et av de største i Agder på flere år.

— Vi må nok langt tilbake for å finne et beslag av denne størrelsen i Agder. Det er snakk om enormt mange brukerdoser og store penger, sier han.

Tause

Mannens forsvarer, advokat Per Holter-Andersen, ønsker ikke å kommentere saken,

Seksjonsleder for kriminalsavdelingen ved Arendal politistasjon, politioverbetjent Jens Martin Reiersølmoen, sier at saken ikke skulle vært nevnt av politiet.

— Jeg blir bare oppgitt og ønsker ikke å kommentere saken. Det er ikke uten grunn av mannen ble fengslet for lukkede dører, sier Reiersølmoen.