SONGDALEN: Det kommer fram i to protestbrev til kommunen. I ett av dem skriver Øystein Mjåland blant annet at personer knyttet til crossmiljøet har benyttet «mafiametoder» overfor motstandere av banen.Mjåland ønsker ikke å utdype forholdet overfor Fædrelandsvennen, men henviser til Per Ivar Moi.— Ingen kommentar. Vi har bestemt oss for å ikke si noe til pressen om saken. Dersom vi ombestemmer oss, kontakter vi deg, er Mois knappe svar.«Spinne opp hagen»

Fædrelandsvennen snakket i går med flere naboer på Venemyr. Etter det vi forstår skal ungdommer i crossmiljøet ha spunnet i oppkjørsler og truet med å «spinne opp hagen din så den ser ut som en åker».Dette er gjort overfor motstandere av de omstridte cross-planene.Ingen er imidlertid villig til å fortelle hva som virkelig har hendt.At motstanden mot motocrossbanen er meget stor er likevel helt klar.På en underskriftsliste undertegnet av 24 naboer heter det blant annet at bomiljøet rundt banen vil forringes kraftig. Det blir videre hevdet at Songdalens slagord, «Songdalen for livskvalitet», ikke gjelder Venemyr hvis banen blir realisert.Per Ivar Moi, ildsjel i Songdalen Motorklubb på Nodelandsheia, er blant dem som har undertegnet protestskrivet.- Er det ikke et paradoks at du, som er svært aktiv innen trialsporten, går så kraftig ut mot planene?- Ingen kommentar, svarer Moi nok en gang.Utålelig støy

Naboene er livredde for at aktivitetene på crossbanen vil føre til utålelig støy. Til kommunen skriver de blant annet at eiendommer i en avstand av flere kilometer rundt banen vil bli vesentlig forringet. Kraftig og irriterende støy, samt trafikkøkning, vil føre til store økonomiske tap for eiendommene, hevder de.De 24 naboene mener også at politiker Johnny Greibesland (Sp) er inhabil i saken, og hevder at Sp-politikeren var med på byggingen av banen før den ble godkjent av kommunen.Songdalen kommune beordret stans i all bruk av crossbanen som ble påbegynt i fjor sommer.Planen skulle opprinnelig behandles av kommunestyret i slutten av måneden, men er utsatt etter at Fylkesmannen ikke ville godta resultatene av støymålinger som er foretatt i området. Dermed må det nye målinger til.