Gunnar Fiane ønsker ikke mer blest enn nødvendig om sin utmeldelse av FrPs lokallag i Tvedestrand.

Han står imidlertid fast på hva han tidligere har uttalt og kan ikke dy seg for å komme med en liten anbefaling til styret i Tvedestrand Fremskrittsparti:

— Jeg tror styremedlemmene kan ha stor nytte å lese min bok om organisasjonsutvikling. Boka er laget for Det Norske Travselskap og legges i disse dager ut på internett, sier Fiane.

I boka skriver han bl.a. at interne problemer må løses før situasjonen blir som i Tvedestrand FrP - og før media får tak i saken.

— Det var mitt samfunnsengasjement som lå til grunn da jeg skrev boka. Det engasjementet har jeg fremdeles i fullt monn.

— Kommer du til å melde deg inn igjen i FrP dersom det roer seg i lokallaget?

— Man skal aldri si aldri, men for øyeblikket virker det lite aktuelt.

— Du har tidligere sittet i kommunestyret for Venstre...

— Det var i 1976. Jeg ble spurt om å stå på Venstres liste og kunne ikke nekte ettersom jeg da var partiløs. Jeg ble ført opp på 29.-plass og røk inn i kommunestyret.

— Venstre er vel neppe noe aktuelt alternativ i dag?

— Skal jeg melde meg inn i et parti er nok Høyre det mest nærliggende. Der har jeg vært med tidligere. Men dette vil jeg ikke tenke på nå. Tida får vise hva det blir til, sier Gunnar Fiane.Aktivt styre

Til Agderposten sier fylkesformann i FrP, Arne Austenå, at Tvedestrand FrP har et aktivt og godt styre. «Gunnar Lund er formann i laget og gjør, slik fylkespartiet ser det, en god jobb», sier Austenå.

Han påpeker dessuten at en person ikke kan melde seg ut av lokallaget og samtidig være medlem av partiet sentralt.