ARENDAL: Kvinnen må også ut med rundt 800.000 kroner i erstatning for de økonomiske tapene til 13 av personene som ble lurt. Tre kvinner er i tillegg tilkjent til 160.000 kroner til sammen i oppreisningserstatning, for krenkelsene de ble utsatt for av 34-åringen.

I dommen viser Aust-Agder tingrett til at 34-åringen «på en svært kynisk måte har utnyttet alvorlig syke mennesker til å utbetale seg penger mot falske løfter om behandling».

Retten legger til grunn at 34-åringen har påført ofrene et økonomisk tap på 2,3 millioner kroner til sammen.

Lurte MS-syk og fjernet spiral

Et av de alvorligste forholdene hun nå er dømt for gjaldt bedrageriet av en MS-syk kvinne våren og sommeren 2016. 34-åringen utga seg da for å være nevrokirurg med spesialitet på MS, og hevdet at hun ville organisere en tur til USA for behandling.

I løpet av noen måneder fikk 34-åringen 132.871 kroner av den MS-syke kvinnen og to andre, penger som angivelig skulle gå til USA-turen.

Kvinnen er nå tilkjent 80.000 kroner i erstatning for krenkelsene hun ble utsatt for i forbindelse med lureriet.

To andre kvinner er tilkjent 40.000 kroner hver i erstatning. Den ene var en kvinne som ble overtalt til å bytte ut medisinene sine, mens den andre ble gitt smertestillende før 34-åringen fjernet en spiral fra underlivet hennes.

Dømt for seksuelt overgrep

Retten mener spiralfjerningen rammes av straffelovens bestemmelser om seksuell omgang, og at dette forholdet bør straffes med 7–8 måneders fengsel.

«Selv om tiltaltes handling i foreliggende sak ikke har vært seksuelt motivert, mener retten den risiko som oppsto for fornærmede ved at hun som ukyndig foretok det angjeldende inngrep må vektlegges sammen med det alvorlige tillitsbrudd hennes atferd representerer overfor fornærmede», heter det i dommen.

Under rettssaken i Aust-Agder tingrett erkjente den 34 år gamle kvinnen straffskyld på samtlige punkter i den omfattende tiltalen mot henne.

34-åringen kunne ikke gi noen god forklaring på hvorfor hun utga seg for å være lege. Hun hevdet også at handlingene hennes ikke var motivert av økonomisk vinning.

– Det er mulig at det er noe som er galt med meg. Jeg tenker ikke som dere andre. Hadde jeg klart å forstå meg selv, så hadde jeg klart å slutte. Men det klarer jeg ikke, sa 34-åringen.