KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at at vi forhandler om det. Men dette er bare på planleggingsstadiet, så jeg vil nødig kommentere noe mer nå, sier en for anledningen heller avvisende direktør Edvard Moseid i Kristiansand Dyrepark.Dyreparken har nylig avholdt et styremøte. Det er all grunn til å tro at et viktig tema der var planene om å etablere en barne-TV-park.- Vi opererer ikke med det begrepet, men det er ikke langt unna, sier Moseid, som vil holde arbeidstittelen på prosjektet internt foreløpig.Men Dyreparken planlegger altså etter alt å dømme en park eller et slags Kardemomme by-konsept med kulisser fra kjente og kjære serier fra barne-TV på NRK. Stasjonsbygningen fra «Sesam stasjon», den lille, røde stuen fra «Portveien 2», butikken fra «Lillys butikk» og skomakerens hus fra «Jul i Skomakergata» vil være naturlige ingredienser i et slikt opplegg.Utfra Dyreparkens profil ellers ligger det i kortene at det i så fall vil bli underholdning for barn med sang og musikk fra de aktuelle seriene.Vil bevare kulturarven

Edvard Moseid vil ikke si noe om hvor barne-TV-anlegget skal ligge, eller når det vil bli konkret realisert.Men han bekrefter at kulissene fra «Sesam stasjon» allerede er kjøpt inn og fraktet til Kristiansand. NRK har som kjent nylig avsluttet innspillingen av den populære serien som gikk i ni år og 250 episoder.- Kulissene til «Sesam stasjon» er sikret på hemmelig sted i Kristiansand, i påvente av at vi vet hva vi skal bruke dem til. Ingenting er plassert ut ennå, sier Moseid.Han forteller at Dyreparken var raskt ute da NRK meldte slutt for «Sesam stasjon», for å forhindre at stasjonen ble revet og kastet. I begrunnelsen for at kulissene måtte reddes, røper Moseid også litt av museumstanken som ligger bak den planlagte barne-TV-parken:- Vi må ikke la tida gå så fort at vi ødelegger historien. Barne-TV er en del av vår felles kulturarv, deklamerer dyreparkdirektør Edvard Moseid.Åpner i 2001?

Prosjektsjef Elin Raustøl i barne- og ungdomsavdelingen i NRK bekrefter at NRK og Dyreparken forhandler om et samarbeid om presentasjon av barne-TV-serier gjennom årene. Hun henviser til programsjef Kalle F»rst for flere opplysninger, men han er i utlandet og ikke å få tak i.Hermann Gran er imidlertid informert om prosjektet i egenskap av produsent for nedlagte «Sesam stasjon»:- Så vidt jeg har forstått har Dyreparken som mål å åpne denne TV-landsbyen eller barne-TV-parken i 2001, sier Gran.Han bekrefter at også «Lillys butikk», «Portveien 2» og «Jul i Skomakergata» er blant seriene som er nevnt i forhandlingene.Gran understreker at NRK skal ha mangre fingrer med i spillet i utviklingen av parken:- NRK må bli premissleverandør, mens Dyreparken blir entreprenør her. For oss er det viktig at programmene våre skal leve videre i samme ånd som på skjermen, sier «Sesam»-produsent Hermann Gran.(May 4 1999 12:10)