— Dette er uten tvil den største utmerkelsen vi har fått hittil. Dette er en nasjonal pris som går i dybden på det som er grunnen til at vi etablerte Livsglede for eldre for ti år siden, sier Annette Skeie Jakobsen, som i sin tid startet stiftelsen sammen med Elin Anita Verdal.

Det er organisasjonen Menneskeverd som står bak utmerkelsen, den såkalte Livsvernprisen. I fjor gikk prisen til Signe og Geir Lippestad.

I juryens begrunnelse for å gi årets pris til Livsglede for Eldre, heter det blant annet at Skeie Jakobsen og Verdal som unge sykepleierstudenter i 2005 tok «initiativ til å starte en helsefrembringende bevegelse som setter menneskeverd og livskvalitet i sentrum, i livets siste fase. De ikke bare så behovet, men de gjorde noe helt konkret for å forbedre eldres livssituasjon. Med ungdommelig spirit og et stort hjerte for de eldre, gikk de i gang med å organisere livsgledeaktiviteter som bestod i alt fra å dekke enkle behov til å oppfylle eldres drømmer og lengsler. Annette og Elin Anita visste at det handlet om å flytte grenser og gjøre mer mulig. De beviste at alder ikke er en hindring for fysisk utfoldelse, og tok med eldre på helikoptertur og lot aldrende pensjonister hoppe i fallskjerm».— Det er sterkt å oppleve at det vi har gjort er blitt lagt merke til. Vi ser at vi har klart å engasjere. Det er motiverende og gøy, sier Skeie Jakobsen, som også er rådsmedlem og styremedlem i stiftelsen.

Hun forteller at Menneskeverd allerede i august avslørte at gründerne ville få Livsvernprisen 2015. — De har virkelig lagt ned mye arbeid med tanke på denne prisen, og har brukt hele høsten på å planlegge denne ene dagen, sier Skeie Jakobsen.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland, deler ut prisen mandag 2. februar.