Før dammen kom, var det ikke så enkelt å ta seg fra Bykle sentrum og over juvet til Stavenes-siden. Foto: Implenia Norge

— Vi hadde forleden et meget positivt møte med grunneierne. Vi i kommunen og de tenker nesten helt likt, så dette kan bli veldig bra, sier ordfører Jon Rolf Næss (Ap).

I fjor sto dammen over Sarvsfossen ferdig. Dermed er Stavenes-området på nordøst-siden av elva for Bykle blitt tilgjengelig. På toppen av den femti meter høye dammen går veien rett inn i Stavenes-heia.

Regulering

— Vi er blitt enige om å starte en reguleringsplan for boligområde og en kommunedelplan for Stavenes-området. I løpet av året vil kommunen legge vann, kloakk og bredbånd over dammen og inn det som kan bli boligområdet, sier Næss.

Les også:

Foreløpig er det snakk om å utvikle et 1500 mål stort område. På sikt dreier det seg om mye mer.

— Her kan du få solvendte tomter med fantastisk utsikt. Den delen som blir boligfelt, kan bli kjøpt og utviklet av kommunen, eller utviklet i samarbeid med grunneierne. Lenger inne i Stavenesheia kan store områder bli hytte-tomter. Dette er mer naturlig at grunneierne selv utvikler. Men det er tidlig. Vi har ikke snakket i detalj om hvordan vi skal organisere oss, opplyser Næss.

Langsiktig

Han vil ikke anslå størrelse på utbyggingen ennå, men sier det er snakk om både bolig, næringsområde og hytteområder.

— Grunneierne er enige om å samarbeide med oss og seg i mellom. Vi har et godt utgangspunkt. Nå er det vel ikke varslet den store bygge-boomen fremover. På lengre sikt ser vi store muligheter for Stavenes-området. Det er enorme områder som åpner seg, sier ordføreren.

Grunneierne er fornøyd med at kommunen har tatt initiativ i denne saken, ifølge referatet fra møtet med kommunen.