Voldtekten skjedde i juni 2012 i den fornærmede kvinnens bolig i Farsund etter et nachspiel. Hun hadde sovnet og våknet avkledd på gulvet. Da hun spurte hva som hadde skjedd, forklarte 42-åringen at han hadde hatt sex med henne. Dette gjentok han flere ganger overfor henne.

Kvinnen tenkte hun hadde en del av skylden for det som skjedd siden hun i beruset tilstand hadde tatt med seg en mann hjem. Men senere på dagen pratet hun med venner og bestemte seg for å oppsøke voldtektsmottaket i Kristiansand. Her ble det ikke påvist biologiske spor fra 42-åringen. Men i politiavhør gjentok mannen at han hadde forgrepet seg seksuelt mot henne mens hun sov.

Utsatt to ganger

Saken var ferdig etterforsket i april 2013, og tiltale ble tatt ut i august samme år. Rettssaken var berammet til november 2013, men måtte utsettes fordi forsvareren ikke hadde fått høre klientens innspilte avhør slik han hadde krevd.

Saken ble nok en gang utsatt da den var oppe i Lister tingrett i april i fjor. Mannen nektet straffskyld og forklarte at det han hadde fortalt til kvinnen og i politiavhør var oppspinn.Han dokumenterte at han led av en sjelden sykdom som gjorde at han fikk en "bisarr adferd" og hevdet at dette forklarte de tidligere tilståelsene. Retten oppnevnte sakkyndige medisinere som i sin konklusjon ikke ga mannen støtte.

Hevdet ha tøyset

I rettssaken 15. januar i år fastholdt mannen at han var uskyldig. Nå hevdet han at han bare hadde tøyset da han røpet hva han hadde gjort med kvinnen. At han snakket usant i politiavhøret, mente han skyltes at han var psykisk satt ut og fryktet politiet.

Retten har lagt vekt avgjørende vekt på mannens første forklaringer og det kvinnen har fortalt om at hun var fullt påkledd før hun sovnet.

Det har gått to og et halvt år fra forholdet skjedde til det foreligger dom i saken. Dette har fått betydning for straffens lengde. Det har også mannens opprinnelige erkjennelse.

Straffen er satt til fengsel i to år og seks måneder. I tillegg må mannen betale kvinnen oppereisningserstatning på 110.000 kroner.

Dommen er ikke rettskraftig.