BIRKENES: Det er i disse dager satt ut hele 40 poster på knatter og heier og på trestammer rundt i hele Birkenes, fordelt på 20 på Birkeland og Tveide, 15 på Kleppeheia og fem på Sannesheia i Tveit.

Dette tiltaket er blitt svært populært, og de siste årene er det solgt opp mot 160 konvolutter som inneholder klippekort, hefte med gode beskrivelser av alle postene og tre kart med inntegnete poster. Her er det bare Kvikklunsjen som mangler!

Kulturposter

De fleste postene er plassert på spesielle steder eller kulturminner som er beskrevet i heftet, så her får du med deg litt lokalhistorie på kjøpet. Opplegget er et samarbeid mellom orienteringsgruppa i Birkenes IL og kulturkontoret. Og i år som tidligere er det utrettelige Trygve Løland som er primus motor og har satt ut og beskrevet postene.

Helse i kultur

Og toppturdamene er alt i sving! Dette er et folkehelsetiltak som kom i gang i fjor, og da var 25-30 damer med og gikk på alle toppene i kommunen.

Turene tar fra en til to timer, og det vandres avsted i normalt tempo. Ved start kan man kjøpe den nye toppturbrosjyren av kulturleder Wenche Flaa Eieland. Det vanker flotte premier til alle som har minst 12 topper i løpet av året, loves det. Turene går til alt fra Eskedalsbalkongen og Galtetjønnåsen til Rislåknuten og Tillarknappen. Oppmøte er for de fleste turenes vedkommende på Tomta på Strøget.