Da skal arbeidsgruppen som sykehuset har nedsatt møtes på Hotell Norge i Lillesand, og legge fram sine forslag til hva som bør gjøres. I forrige uke ble det klart at arbeidsgruppen med ansatte fra Arendal og Kristiansand ikke klarte å bli enige.

— På grunnlag at det som kommer frem onsdag, skal vi lage en innstilling. Hvis arbeidsgruppen fremmer bare ett forslag, vil selvsagt konsekvensvurderingen være enklere, da vil det bare handle om hvorvidt forslaget er gjennomførbart, skriver klinikksjef Nina Hope Iversen i en mail til Fædrelandsvennen.

Når forslagene er konsekvensutredet onsdag skal fagdirektør Per Engstrand legge fram et endelig forslag til løsning. Det vil trolig innebære enten å overføre behandlingen til Kristiansand, eller å opprette en ring av leger som jobber både i Arendal og Kristiansand, for å beholde akuttkirurgien i Arendal.

I Arendal er det invitert til et stort folkemøte 15. mai, et møte formannskapet i Arendal tar regningen for. Der skal topp-politikere fra Arendal, sykehusledelsen og aksjonister møtes for å diskutere framtiden for sykehuset i Arendal. Det er ventet at flere tusen aust-egder vil ta turen.

På Facebook har gruppen "De brysomme. — Vi som vil ha et fullverdig sykehus i Arendal" fått 2000 likes.