IKKE BARE EROTIKK: I tillegg til erotiske produkter skal Hoems butikk også huse forretningen Kostymeriet AS, som blant annet selger halloweenkostymer. - I utgangspunktet er klærne til voksne, men det kan være aktuelt å få inn kostymer til yngre kunder også. Jeg ser ikke noe galt i at de to butikkene ligger i samme lokale, sier han. Foto: Kjartan Bjelland
FORVENTNINGSFULL: - Jeg tror vi vil få langt flere drop in-kunder nå enn i vår gamle butikk, der vi hovedsakelig hadde stamkunder, forteller Sean Helge Hoem. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: — Det er slutt på den tiden da kundene våre snek seg inn for å kjøpe utstyr hos oss, hevder Sean Helge Hoem.

Torsdag klokka ti åpnet han opp dørene til nye Erotikkland i Kristian IVs gate. Etter over ti års drift med en butikk på knappe 100 kvadratmeter i Dronningensgate, har kristiansanderen nå flyttet virksomheten betydelig nærmere Markensgate. Den nye butikken er 70 kvadratmeter større, og det erotiske assortimentet er utvidet.

— Det er ikke lenger flaut for kundene våre å få med seg det de har kjøpt i gjennomsiktige poser. Jeg mener sørlendingene er blitt mye mer frigjorte i løpet av de siste ti årene. Det kan skyldes påvirkning fra media, men også at vi har banet vei for dem med butikken vår og med våre homeparties, mener Hoem.

Flest mannlige kunder

Den faste kundekretsen oppgir han til å være både menn og kvinner fra 25 til drøyt 60 år. Hoveddelen er menn, gjerne rundt 40 år.

— Noen skal ha lakk og lær, noen litt S&M, også har vi de som sverger til dvd-er og leketøy. Jeg tror vi vil få langt flere drop-in kunder nå som vi ligger så tett på Markensgate, mener Hoem.

Han har et avslappet forhold til konkurrenten Kondomeriet i Sørlandsparken.

— De har et mindre utvalg enn oss, og konsentrerer seg mer om morosaker, fastslår Hoem.

På kostymejakt

Etter ti minutters åpningstid kommer den første kunden inn i nye Erotikkland. Kvinnen på 34 år svarer kjapt nok på Fædrelandsvennens spørsmål, men har ingen ønsker om å bli tatt bilde av eller oppgi navnet.

— Jeg har handlet en del i den gamle butikken, og er nysgjerrig på hvordan det ser ut i denne nye. Jeg liker best å handle kostymer, som stuepike- eller politiuniform, forteller hun.

Hun opplyser videre at ektemannen liker bedre å handle erotiske produkter på nett.

— Det er gøy å piffe opp hverdagen, lyder den enkle forklaringen fra trebarnsmoren.

Jobber 62 timer i uka

Et par timer senere forteller Hoem at den store kundepågangen fortsatt lar vente på seg.

— Det har vært noen innom, men det kommer nok flere senere i dag, når folk er ferdige på jobb. Jeg er på jobb her hver ukedag til klokka 21 og til klokka 17 hver lørdag, og det synes jeg alle butikkene i Kvadraturen burde gjort for å ta opp kampen med Sørlandssenteret, mener Hoem.