LILLESAND: — Jeg tror dette er tiende negative vedtak. Det virker som om de vil holde John ute av landet. Vi er ikke overrasket, men gir vi ikke opp håpet, sier Gunn Kvivik til fvn.no.

Etter at familien stod fram i Fædrelandsvennen i desember har Kvivik vært på tv og i andre nasjonale medier.

IRLAND: I juli 2011 traff familien hverandre i Irland. Måneden etter dekket Tonje Kvivik (15) på til stefar John Teals i sin konfirmasjon, men stolen stod tom. Sondre Kvivik (13) har sluttet med alle fritidsaktiviteter etter at Teals ble utestengt fra landet.

— Jeg fikk beskjed om avslaget på telefon lille julaften. Nå har jeg klaget til sivilombudsmannen, som gir meg svar innen åtte-ti uker. Han kan ikke omgjøre vedtaket, men forsøke å tvinge Utlendingsnemda (UNE) til å omgjøre det. Går ikke det, må vi flytte til USA, sier Kvivik.Det er i så tilfelle ingen enkel sak. Ifølge tobarnsmoren må de ta opp lån og leve som turister. Uten oppholdstillatelse har ikke barna rett på skoleplass i USA, de må ta eksamener som privatister. De må dessuten reise ut av landet hver tredje måned, og ikke oppholde seg der mer enn seks måneder i løpet av ett år. Det er sistnevnte regel John Teal uvitende brøt i Norge, og som førte til to års utvisning.

— De tar ikke hensyn til våre barn, sier Kvivik, som også har sendt brev om situasjonen til statsministeren og kronprinsen.Barna er nå 13 og 15 år. Da de ikke har kontakt med sin biologiske far, har Teal fungert som en primær omsorgsperson i sju år.

Birgitte Janecke Lund, nemndleder i UNE, mener de har tatt hensyn til barnekonvensjonen i sitt vedtak.

— Når det gjelder forholdsmessighetsvurderingen, foretas en konkret vurdering i den enkelte sak. UNE har i foreliggende sak kommet til at utvisning med et innreiseforbud på to år ikke vil være uforholdsmessig overfor Teal, hans ektefelle eller ektefellens to barn, sier Lund.

Når Teals innreiseforbud om et år er opphevet, kan han på nytt søke om å komme til Norge.