Lørdagskvelden 4. juni i fjor klokka 22.40 var den tiltalte 36-åringen på kjøretur sammen med en kvinne og nå hardt skadede 30-åringen.

Under en forbikjøring på E18 ved Holt camping i Tvedestrand mistet han kontrollen over bilen.

Han kjørte da i 114 kilometer i timen i 70-sonen. Etter å ha mistet kontrollen over bilen havnet kjøretøyet ut på et jorde. Etter cirka 30 meter stoppet bilen eller å ha rullet rundt flere ganger.

Statsadvokatene i Agder har tiltalt sjåføren for å ha overtrådt straffelovens bestemmelser om å ha "forvoldt betydelig skade på legeme eller helbred".

Påtalemyndigheten har i sin beskrivelse av det som skjedde vist til at den 30 år gamle passasjeren ble påført hjerneskader, skade i lunger, flere bruddskader og lammelser i høyre arm og begge bein.

Den tilskadekomne ble brakt til Oslo universitetssykehus etter ulykken. Der lå han i koma i tre-fire uker.

Ifølge tiltalen "falt han i langvarig sykdom og er udyktig til å fortsette sitt erverv". Det betyr at 30-åringen har mistet arbeidsevnen. Under straffesaken mot sjåføren kommer bistandsadvokaten til å legge frem krav om oppreisningserstatning.

Sjåføren er også tiltalt for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand. Blodprøven tatt av ham snaut halvannen time etter ulykken viste en promille på 1,97.