KRISTIANSAND: De tre mennene er i alderen 24 til 25 år, og skulle på en nyttårsfest i Stavanger. Da de kom i land fra danskeferja ble alle stoppet av tollerne. På to av mennene fant tollvesenet åtte gram kokain, og på den tredje 10 gram. De tre hadde betalt cirka 10.000 danske kroner for narkotikapartiet. I Norge omsettes 26 gram kokain på gatenivå for en pris på mellom 15.000 og 20.000 kroner.

Alle de tre har erkjent å ha forsøkt å ta med seg inn narkotikapartiet i landet.

Da de møtte i tingretten i går var alle opptatt av å få avgjort saken raskt. Derfor ble det lagt opp til at samtlige skulle varetektsfengslet og få sin sak pådømt av retten samtidig. Alle var imidlertid opptatt av å rekke tilbake til skolestart i Danmark 16. januar. En bil som ble leid i Sverge står også i Kristiansand og skulle etter planen leveres tilbake tirsdag.

Aktor, politiadvokat Morten Formoe, foreslo for retten at to av de tre skal dømmes til ubetinget fengsel i 28 dager. Den som smuglet inn ti gram amfetamin ville aktor ha i fengsel i 30 dager.

Advokat Sveinung Johnsen, som er forsvarer for de tre, mente at straffen var alt for streng, og fant ingen andre dommer hvor straffenivået var som foreslått av aktor i denne saken.

Retten avgjør enten mandag ettermiddag eller tirsdag morgen om de tre skal varetektsfengslet og hvilken straff de får for forsøket på å ta med seg kokain inn i landet.