LYSER OPP: 133 up-lights lyste opp rundkjøringen onsdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard
PYNT: 133 up-lights skal pynte opp rundkjøringen sammen med planter. Foto: Kjetil Nygaard
KORTERE VEI: Bilister som kommer ut fra Vågsbygd ringvei kan nå kjøre gjennom den nye rundkjøringen og opp på Fiskålokket. De slipper å kjøre ut til lumber-krysset Foto: Kjetil Nygaard
GRANITT OG UP-LIGHTS: Prosjektleder Stig Berg-Thomassen ved rundkjøringen på Fiskålokket. Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: Ved 15-tiden tirsdag åpnet den nye rundkjøringa i Vågsbygd, som er en del av den nye Vågsbygdveien.

– Det har gått veldig greit så langt. Bilistene oppfatter kjøremønsteret greit. Men det var ikke ettermiddagsrushet som var spenningsmomentet, sier prosjektleder Stig Berg-Thomassen i Statens vegvesen.

Spent på kø

Det er i morgenrushet at all trafikk ut fra rundkjøringen skal ledes i ett smalt felt opp mot Fiskålokket.

– I Lumberkrysset har det vært kø hver morgen. Trolig så flyttes køen bort til den nye rundkjøringen. Om det blir bedre eller verre er ikke godt å si, men jeg tror nok ikke køen forsvinner før Vågsbygdtunnelen åpnes i østgående retning, sier han.Etter planen skal Vågsbygdtunnelen åpnes i østgående felt i midten av desember. Totalt har prosjektet en kostnadsramme på 1,28 milliarder kroner.

133 lys

Prosjektlederen sier at de kommer til å evaluere hvordan det nye kjøremønsteret fungerer etter noen dager.

LYSER OPP: 133 up-lights lyste opp rundkjøringen onsdag kveld. Foto: Kjetil Nygaard

– Vi tar ting som det kommer. Det er en mulighet å bruke litt av det gamle kjøremønsteret om vi må. Vi vil gjøre det som gagner trafikantene, sier han.Han er spesielt stolt over at rundkjøringen blir estetisk fin.

– 133 up-lights er på plass, og til våren skal det plantes noe i den. Jeg tror folk setter pris på at anleggene våre ser bra ut, sier han.