KRISTIANSAND: På pressekonferansene om ny E 39 vest for Kristiansand er det blitt fokusert stort på hvor mye firefeltsvei det skal bli.

Det kommer ny firefeltsvei fra Søgne til Vigeland en gang fram mot 2023, og som en del av bypakken i Kristiansand skal det også bygges firefeltsvei fra Gartnerløkka til Breimyrkrysset (det gamle lyskrysset ved Hellemyr) en gang mellom 2017 og 2023.

Men mellom der ligger 6,5 kilometer vei. Hva med den?— Den er ikke med. Jeg hadde forventet at den var med, men den er ikke. Heldigvis er dette bare et forslag fra regjeringen. Vedtak skjer i Stortinget i juni. Vi har en knallhard kamp foran oss, sier Sps ordfører, Johnny Greibesland, fra Songdalen.

- Er du skuffet?

— Ikke bruk det ordet. En firefeltsvei kan ikke bare ha fire felt i endene. Vi må få det til i midten og. Derfor skal vi kjempe for å få dette til.

På et pressemøte i Arendal torsdag overhørte Fædrelandsvennen flere rødgrønne politikere. Fokus var å ringe ordfører Greibesland, for at han ikke skulle "ødelegge" nyhetene i transportplanen.

Greibesland, som deltar på Agder-ordførerens Barcelona-tur, satt konstant i telefonen før vi nådde fram til ham.

— Det sies til meg at veien gjennom Songdalen kan bli et forhandlingstema i bypakken for Kristiansand. Men veien er ikke omtalt i NTP. Sånn er det. Vi må ha firefeltsvei hele strekningen ut av Kristiansand, sier Greibesland.

Statens vegvesen bekrefter at de ikke har fått penger til åstarte opp på strekningen Breimyrkrysset – Søgne.

— Det skal planlegges sammenhengende vei til Kvinesheia. Deter i samsvar med det statssekretær Geir Pollestad har sagt tidligere, sieravdelingsdirektør i Statens vegvesen, Johan Mjaaland.

— Det vil altså si at det ikke ligger inne midler fraBreimyrkrysset til Søgne?

— Jeg har heller ikke alle detaljer nå. Men det stemmer nokat det ikke ligger inne bevilgninger, sier Mjaaland.