AVSLØRENDE: I avfallet lå dette forsikringskortet med navn og det hele – som vi har fjernet. Dermed er det lett for politiet å i hvert fall finne spor. Foto: Jarle R. Martinsen
SPOR: Kenneth Brandsvolls sønn er politistudent som lett kunne finne traktorspor fra synderen som tømte avfallet. Foto: Jarle R. Martinsen
MYE RART: En brukt do er blant de tingene som Kenneth Brandsvoll er gitt i "gave". Verst er imidlertid all oljen som er rent ut fra de mange kannene. Foto: Jarle R. Martinsen

— Frekkhet er jo et mildt ord for dette, sier en vantro Brandsvoll mens han ser ut over haugen med oljekanner, ødelagt do, leker, glava, knust glass, motordeler, slanger og mye annet.

Verst er oljen som har rent ut i grunnen og virkelig forurenser.

Han bor noe avsides til nord for Vigeland sentrum i Lindesnes og eier en stor eiendom. Et stykke fra huset sitt i Grisledal og rett ved fylkesveien har altså noen med traktortilhenger dumpet lasset med avfall på eiendommen. Brandsvoll ble varslet av en nabo fredag morgen om haugen som er særdeles synlig for alle som passerer forbi i bil.

Målløs

— Jeg ble målløs over dette synet, skal innrømme det. Hva som får noen til å bare tømme avfallet sitt på annen manns grunn kan man jo bare spekulere i, sier Brandsvoll.

Saken er politianmeldt. Og det kan se ut som om politiet kan få lett match med å finne rette synder. For i avfallet ligger det et reiseforsikringsbevis fra 2005 med navn og det hele. Dersom det er rette vedkommende er det en person i kommunen.

— Her finnes også navneskilt som unger har på døra si. Så da skulle ikke dette være så vanskelig, håper Brandsvoll.

Ekstra drahjelp har politiet også fått av Brandsvolls sønn som er politistudent. Han har sikret både traktor- og skospor.

Vil ha reaksjon

Brandsvoll ønsker at vedkommende skal få lov til å fjerne avfallet selv og gjerne få en smekk på fingrene i form av en reaksjon fra politiet. Også en nabo av ham opplevde noe liknende i fjor, da fant man ikke vedkommende som hadde tømt søpla.

— Det er jo jeg som grunneier som står tilbake og som selv må få dette bort om den ansvarlige ikke finnes. Dette er nok til å fylle en stor konteiner med de utgiftene og arbeidet som følger, påpeker Brandsvoll. Han må også ta seg en runde i området og plukke opp avfallet som har blåst rundt siden fredag.

Har en mistenkt

Politioverbetjent hos mandalspolitiet, Nils Olaf Holbæk, er den som etterforsker saken. Han har altså fått servert gode spor på et fat.

— Ja, vi har jo en mistenkt som vi vil innkalle til avhør. Det skjer rett over påske, sier han.

Han sier at mengden søppel sammen med oljekannene gjør saken alvorlig nok.

— Finner vi rette vedkommende vil han få pålegg om å fjerne det. Det er også naturlig å vurdere bøtelegging, sier Holbæk.