ARENDAL: — Det er mye bedre at folk valfarter til treet for å fargelegge det med tyggis, enn å tildekke gatene, mener Kari-Mette Jomaas (KrF).

Agderposten refererer det uvanlige benkeforslaget på torsdagens bystyremøte i Arendal: Det ville være både morsomt og lurt, mente KrF-representanten, å plante et tyggistre i Arendal sentrum. På stammen vil det være fritt frem for å klistre opp tyggegummien når den er ferdigtygd.

Forslaget ble først møtt med latter, skriver avisen. Men det endte med at samtlige representanter sluttet seg til ønsket om et tyggis-tre i Arendal.

Forsøplingen av bygatene, spesielt i sentrum, har over tid vært et tema i bystyret. Flere av politikerne ønsker seg en renere by. Nina Jentoft (Ap) mente i gårsdagens møte at Arendal skiller seg negativt ut som "søppelby" i sammenligningen med både Kristiansand, Grimstad og Lillesand.

Nå er Jomaas glad for at det uvanlige forslaget ser ut til å realiseres:

— Treet vil bli et symbol og en tankevekker på alt griseriet vi strør rundt oss, sier hun til Agderposten.

Lokalpolitikeren ser for seg at treet plasseres lett tilgjengelig i Arendal, gjerne på et sted med mye ungdom. Ideen har funn fra et lignende tre i Washington i USA, som ifølge Jomaas har rukket å bli en turistattraksjon.

På torsdagens bystyremøte fikk Jomaas også gjennomslag for et annet initiativ, nemlig å holde en konkurranse der skoleelever lager plakater som oppfordrer til mindre forsøpling.