– I tillegg til at det er juleferie og skolefri, er det klart at det dårlige været spiller inn. Regn, vind og ufyselig vær er alltid bra for et innendørs badeland. Mange har også fått medlemskap til jul og er ivrige etter å benytte dette allerede i romjula, sier administrerende direktør Unni Mesel i Aquarama.

På bassengkanten leker blant andre 11-åringene Jonas Namin, Anders Birkrem og Sebastian Henriksen Sanne.

Marthe Strøm Bergestig (f.v.), Anders Birkrem, Jonas Namin, Sebastian Henriksen Sanne, Hedda Torstveit og Mathias Sjåstad (foran) brukte tredje juledag på Aquarama. Foto: Jon Anders Sksu

– Det gøyeste er å hoppe, men vi hopper bare fra sju og halv meter ennå. Timeteren venter vi kanskje med til vi blir 14, sier de.– De sier vi er litt pysete, men det er egentlig helt greit, sier Henriksen Sanne.

– Det kjedeligste med så mye folk, er at vi mister hverandre. Tidligere i dag gikk både Anders og Sebastian seg vill, så ble jeg gående rundt alene å lete, sier Jonas Namin.

Kø siden åpning

Cathrine N. Wilson jobber i skranken på Aquarama. Hun sier det har vært svært stor pågang i løpet av dagen.

— Det har vært kø siden vi åpnet bassengene i dag morges. Jeg tror mange syns det er deilig å sitte inne i et godt og varmt basseng og se på regnet og uværet utenfor, sier hun.

Sørlandsbadet i Lyngdal rapporterer også om gode besøkstall på tredje juledag. To timer før stengetid, klokka 18.00, var det registrert 558 besøkende. Det blir karakterisert som et godt tall til å være i romjula.

Ved Leo's Lekeland i Kristiansand var antall besøkende normalt til ferietid å være. Ved lekeparken Planeten Pluto har det vært som en ordinær lørdag.