VENNESLA: Dermed får en annen eiendomsutvikler, Tore Gustav Drivenes, for alvor kamp. Drivenes vil bygge på Hunsøya, men begge ønsker et Amfi.

— Jeg var i møte med ledelsen i Amfi og en prosjektleder i Oslo for vel et år siden, og de sa da at et slikt senter med fordel burde ligge i et sentrum. Men vi er også i kontakt med andre aktører, forteller Ove Svendsen.

Kjøpte forrige uke

Etter en mangeårig prosess fikk en av Venneslas rikeste menn sist uke til slutt napp hos familiene Nesheim i Torsbyvegen 4. De tre eiendommene, som ligger mellom Vennesla kulturhus og Trekanten-senter, har ligget i veien for Svendsens sentrumsplaner. Til sammen 4,8 mål. Med Svendsens eget Trekanten-bygg, har han ni mål til rådighet for næringsutvikling.

Et kjøpesenter vil kreve over 200 nye parkeringsplasser.

Nå er det opp til politikerne om de ønsker et kjøpesenter i gågata eller på Hunsøya.

Kjenner ikke til plan

SOLGTE: Tre blad Nesheim har solgt eiendommene sine i Torbyvegen 4 i Vennesla. Ove Svendsen fikk tilsalg og har etter det Fædrelandsvennen erfarer punget ut med et sted mellom 15 og 20 millioner kroner. Foto: Frode Lindblom

Administrerende direktør Lars Løseth i Amfi drift AS sier han har vært i Vennesla for å se på muligheten for en etablering i bygda. Men han husker ikke i farta møtet med Ove Svendsen.— Jeg kjenner ikke til Svendsens plan i det hele tatt, men jeg kjenner til Drivenes sin for Hunsøya. Vi har sagt at Vennesla er aktuell for oss. Men hvorfor ringer ikke Svendsen til meg selv, undrer Løseth.

Selv sier Svendsen at jobben begynner nå. Han er også i dialog med Moseid-familien og Eivindson-familien om et samarbeid.

— Nå vil både du og Drivenes bygge kjøpesenter i Vennesla. Hva tenker du om det?

- Ikke plass til to sentre

— Det er ingen kamp mellom Drivenes og meg, men mot politikerne som må bestemme hvor de vil ha kjøpesenter. To kjøpesentre i Vennesla er det ikke plass til. Det vil garantert mislykkes, fordi det ikke er nok folk, mener Ove Svendsen.

Sier politikerne ja, håper Svendsen at kjøpesenteret kan stå ferdig inn fem år.Tore Gustav Drivenes blir overrasket når han får høre om konkurrentens Amfi-plan.

Drivenes irritert

— Jeg må ringe til Løseth for å høre hva dette betyr. Men hvor har Svendsen det fra at det ikke er plass til to kjøpesentre i Vennesla? Har han gjort undersøkelser på det? spør Drivenes lettere irritert.

Drivenes sier han primært tenker et storhandelskonsept på Hunsøya, men en blanding av mindre arealkrevende butikker.— Eksempelvis krever en butikk som Biltema stort areal, og det ville ikke vært mulig i sentrum. Jeg tror på en utvikling der man får til en miks med mange og interessante butikker sier Tore Gustav Drivenes.

I familien siden 1911

Torsbyvegen 4 har vært Nesheims eie siden 1911. I sin tid drev ekteparet Gunvald og Anne Nesheim et lite gårdsbruk her. De overlot senere eiendommene til sine barn. Nå har barnebarna, brødrene Torstein og Olav Bjarne Nesheim, solgt.

— Jeg og min bror bygde her i 1980 og 1981. Vi har vokst opp her og har bodd her siden, forteller Torstein Nesheim, som synes det blir rart å flytte.

— Men vi bor jo midt i sentrum og må følge utviklingen, sier han.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer måtte Ove Svendsen ut med 15–20 millioner for de tre tomtene.