KRISTIANSAND: — Jeg tror ikke at noen partier, heller ikke Frp, vil torpedere mulighetene for en borgerlig regjering hvis det blir borgerlig flertall etter valget. Når alle sier før valget at de går for en borgerlig regjering, har de forpliktet seg på det, sier høyreleder Erna Solberg.

— Men Frp sier de ikke vil støtte en borgerlig regjering som de ikke selv er del av. Oppstår det ikke da en fare for at de vil kaste en eventuell, ny regjering med Høyre, Venstre og KrF?

— Jeg tror man alltid holder kortene sine tett til brystet før et valg, men jeg forventer at alle partiene binder seg til det de har lovet velgerne. Og jeg er ganske sikker på at det vil de gjøre. Og jeg tror ikke, etter denne valgkampen, at borgelige partier vil bidra til at landet får en ny rødgrønn regjeringen, eller enn ren Ap-regjering.

— Min sits er at alle fire partier på borgerlig side deltar i diskusjoner om det politiske grunnlaget for en eventuell, borgerlig regjering. Det er der de kan påvirke retningen for regjeringen, sier Solberg.

— Frps Siv Jensen mener Høyre har "stjålet" velgere fra Frp og legger opp til en tøff valgkamp for å få velgerne tilbake?

— De stjal velgere fra oss før det igjen, og vi sier at vi nå har hentet dem tilbake igjen. I 2001 hadde Høyre to mandater fra Vest-Agder, mens Frp har det nå, sier Solberg.

— Vi vet at vi får konkurranse om velgerne, og det skal vi klare med en saklig og vennlig form med å snakke om hva våre saker er. Og selv om vi konkurrerer om velgernes gunst, er vi likevel enige om å samarbeide i regjering. Jeg tror ikke kampen om stemmer ødelegger for et regjeringssamarbeid, men at vi skal klare å beholde en høflig og god tone oss imellom om, sier Solberg