KRISTIANSAND: Like før midnatt gikk innbruddsalarmen på Café Generalen i Ravnedalen.

Innehaver Frank Marvin Moe, som bor like i nærheten, rykket ut på tøflene.

— Da jeg kom til Generalen så jeg straks at det lå en stein på utsiden av kjøkkendøra. Noen hadde tydeligvis forsøkt å sprenge opp døra ved hjelp av steinen uten å lykkes, sier Moe.

Gjemte seg under busk

Innehaveren ringte til politiet, skrudde på ei lommelykt og tok seg opp på en topp i nærheten av kafeen.

— Da så jeg en som lå og gjemte seg under en busk. Han virket full, sier Moe.

Han ringte nok en gang til politiet og bad dem skynde seg.

Vendetta-masker

Dette hadde tydeligvis en effekt på mannen under busken. Han reiste seg og satte på sprang innover i parken. Det samme gjorde en annen mann som Moe ikke hadde fått øye på første gang.

POPULÆR: Café Generalen er et populært samlingssted. I natt var to maskerte personer på besøk - utenfor åpningstiden. Foto: Torstein en

— Begge hadde på seg hvite masker med påmalt smil og flippskjegg. Det var litt spooky, sier innehaveren.Denne type maske ble godt kjent gjennom filmen "V for vendetta" og brukes gjerne av aksjonister i forbindelse med demonstrasjoner.

Fikk hjelp av jogger

Kun iført tøfler var Moe lite lysten på å ta opp jakten på de to inntrengerne. Politiet kom til etter hvert, og begynte å søke etter de to maskerte mennene.

— En mosjonist som drev og jogget i parken rundt midnatt kom plutselig over de to. Den ene av inntrengerne mistet masken, sier Moe.

Mosjonisten plukket opp masken og leverte den til innehaveren.

Irriterende

Politipatruljer søkte i området, uten å komme over gjerningsmennene.

— De to beskrives som lyse i huden, begge iført maske og grå hettegensere. En maske av plast lå igjen på stedet, skriver operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt i politiloggen.

Det er ikke første gang noen har forsøkt å bryte seg inn på den populære kafeen i Ravnedalen.

— Vi har hatt gjentatte innbruddsforsøk. Senest i fjor sommer pågrep politiet en kar som flere ganger hadde forsøkt å bryte seg inn. Det er ikke noe å hente på kafeen bortsett fra bordpynten. Det er ingen penger der. Ingenting, sier Moe.

Kafeen stengte klokken 21 tirsdag kveld. Betjeningen forlot kafeen like over 23. — De maskerte inntrengerne må ha ventet utenfor da betjeningen gikk, mener Moe.