BORTE: Denne ATV-en, til en verdi av 80.000 kroner, ble stjålet fra Randesund i begynnelsen av februar. Foto: Politiet

VENNESLA: 8. februar meldte Fædrelandsvennen at politiet i Kristiansand ønsket tips etter at en svært sjelden ATV til en verdi av 80.000 kroner var stjålet fra Randesund. Bare ti dager senere ble en annen og enda dyrere ATV stjålet fra Blåmeisveien i Vennesla.

– På morgenen 18. februar oppdaget jeg at min ATW Access 450SM var borte fra tunet. Jeg hadde kjøpt den for 95.000 kroner bare to måneder tidligere, sier Steffen Gaustad.

ATV-en hans er den eneste av sitt slag på Sørlandet. Det er snakk om en senket firehjuling som kun har 15 centimeter bakkeklaring.

– Vei-ATV kalles den. Den er spesialbygget med masse krom, og kan kun kjøres på vei. Det er masse bling på den, så den blir lagt merke til. Den er registrert for to personer og kjøres med førerkort klasse B, sier Gaustad.

Kan tjuvkobles

Han mener firehjulingen hans enkelt kan tjuvkobles ved å fjerne tenningslåsen, men er usikker på om man ville klart å kjøre av gårde lydløst.

– Verken jeg eller naboene hørte noe, sier venndølen, som bor i leilighet på Lomtjønn.

Han hadde bare hatt ATV-en i to måneder før den ble stjålet.

– Det var to måneder med mye moro, men så var det brått slutt, sukker Gaustad.

Har ikke koplet sakene

Lensmann i Vennesla, John Thomas Homme, sier at politiet ikke har gjort noen interessante funn i saken.

– Vi har tatt imot en anmeldelse, og ATV-en det er snakk om er etterlyst over hele landet, sier han.Han kjenner ikke til at en annen spesiell ATV er stjålet fra Randesund.

– Vi har ikke noen kobling med et tyveri i Randesund. Men det er jo alltid interessant å forsøke å sette ting i sammenheng, sier Homme.