ARENDAL: — Hun kan ha falt på glatta, men så lenge vi ikke er sikre må vi etterforske dette som et mistenkelig dødsfall, sier innsatsleder Bernt Byklum Bjerke til Fædrelandsvennen.

Like før klokka 15 hadde politiet fått en sikker bekreftelse av kvinnens identitet. Hun er i slutten av 40-årene og bosatt i Arendal, men politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med flere opplysninger.

— Vi har ennå ikke fått varslet alle pårørende, sier Byklum Bjerke.

Funnet av skoleelever

Den døde kvinnen ble funnet like ved et busskur på Longum tidlig mandag morgen. Kvinnen ble funnet av skoleelever og foreldre som var på vei til Nesheim skole. Skolen ligger et par hundre meter fra åstedet.

Ifølge Byklum Bjerke kan kvinnen ha ligget her helt siden søndag kveld.

— Vi vet ikke hva som har skjedd med henne og er veldig interessert i tips fra publikum. Vi ber derfor folk som kan ha sett noe i området søndag kveld eller i natt om å ta kontakt med oss, sier Byklum Bjerke.

Ingen ytre skader

Åstedet ble mandag formiddag undersøkt av kriminalteknikere fra politiet. Disse undersøkelsene har foreløpig ikke kunnet kaste noe lys over dødsårsaken. Kvinnen skal ikke ha skader som tyder på at hun er utsatt for noe kriminelt.

Den avdøde ble mandag sendt til sykehus for videre undersøkelser. Kriminaltekniker Ørjan Stokke, som var på åstedet mandag, opplyser at det også vil bli gjennomført en obduksjon av kvinnen.