KRISTIANSAND: Tidligere denne uka ble en 19 år gammel mann med spansk statsborgerskap dømt til ubetinget fengsel i ti år for to overfallsvoldtekter og en annen voldtekt. Dommen var i samsvar med påstanden fra statsadvokat Beate Rullestad Jansen.

Den ene overfallsvoldtekten skjedde natt til 26. juni i fjor ved Baneheiveien. Politi og påtalemyndighet mener at den 19 år gamle algeriske statsborgeren var med på denne overfallsvoldtekten. Han ble pågrepet 8. februar på Charles de Gaulle-flyplassen i Paris, og er senere utlevert til Norge. Han sitter nå varetektsfengslet.

Straffesak 25. april

— Straffesaken mot den 19 år gamle algeriske statsborgeren er forhåndsberammet i Kristiansand tingrett i perioden 25. til 27. april, opplyser statsadvokat Beate Rullestad Jansen.

Politiet er i full gang med etterforskningen og avhørene av den 19 år gamle algeriske statsborgeren.

— Han har gitt en forklaring som nødvendiggjør avhør av noen nye vitner. Av den grunn ønsker ikke politiet å si noe om hva han har forklart så langt, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Felles sak i lagmannsretten

Statsadvokat Rullestad Jansen sier at påtalemyndigheten tar sikte på å forene de to sakene til felles behandling i lagmannsretten senere i år. For kvinnen som ble utsatt for overfallsvoldtekten i Baneheia 26. juni i fjor, betyr det at hun må følge nok en hovedforhandling i tingretten og gi ny forklaring i saken.