MANDAL: — Hjullasteren ble funnet like før klokka 15 i dag, opplyser innsatsleder Børge Tronstad ved Mandal politistasjon.

Siden politiet etterforsker saken vil ikke Tronstad gå ut med detaljert informasjon om hvor den ble funnet, men forteller til Fædrelandsvennen at den ble funnet i Mandalsområdet.

– Den har ikke kjørt altfor langt, et par kilometer. Vi har også sikret oss noen spor som vil bli nærmere undersøkt, sier innsatslederen.

Verdifull

Den store hjullasteren som ble stjålet fra Norsk Energigjengivning (NEG) på Gimserøya søndag, ble funnet på en skogsvei ved Holumsveien. Det bekrefter produksjonssjef i NEG, Svein Erik Slåen, til Fædrelandsvennen.

– Det var en av våre ansatte som fant hjullasteren på en skogsvei ved Holumsveien, sier Slåen.

Produksjonssjefen er glad for å få den verdifulle hjullasteren tilbake, som han anslår har en verdi på to millioner kroner.

– Vi trengte den. Hjullasteren er kjørbar, men den må rengjøres og sjekke at alt er i orden, forteller han.

– En prestasjon

Slåen mener man må være maskinkyndig for å kjøre den brede hjullasteren som er 3.80 i bredden, og beskriver fluktruten som ganske trang. Etter å ha kjørt ned gjerdet på bedriften, kjørte hjullasteren opp boligfeltet i Kleven, krysset E39 og fortsatte opp Holumveien.

– Det er veldig trangt der den kjørte, det er en prestasjon. En skulle nesten tro det var kyndige folk som kjørte den, for det er ikke bare å sette seg inn i en slik hjullaster å kjøre, sier produksjonssjefen.

Ifølge Slåen var det bare så vidt den kom seg gjennom boligfeltet, der den blant annet kjørte mellom to hus, samt var borti en bil og en veranda.

– Det er en unormal strekning for en hjullaster. Det var noen som hadde hørt noe bråk, men de hadde bare lagt seg igjen siden bråket ga seg, forteller han til Fædrelandsvennen.