ARENDAL: — Jeg fikk beskjed om at en mann ble arrestert på morgenen i dag, og jeg er veldig glad for at han endelig blir straffet. Nå gjenstår det bare å se om jeg kan få pengene tilbake, sier fornærmede i saken, Jan Erik Stiansen når Fædrelandsvennen ringer.

Fanget gjerningsmannen på video

Lørdag 21. juli fikk Stiansen en ubehagelig overraskelse. Utenfor jobben hadde han parkert bilen, med 110.000 kroner liggende i et rom under dashbordet. Han var sikker på at han hadde låst dørene idet han gikk inn på arbeidsplassen.

— Da jeg solgte båten min fredag kveld mottok jeg 110.000 kroner kontant. Siden det var helg kunne jeg ikke sette pengene inn i banken. Jeg valgte å oppbevare dem i bilen siden det var håndtverkere hjemme hos meg i forbindelse med en totalrenovering av huset, fortalte han til Fædrelandsvennen forrige søndag.

Mens han var på vei hjem fra jobb i bilen sin, oppdaget han plutselig at pengene var borte. Etter å ha kikket på film fra overvåkningskameraet utenfor jobb, så han at en person hadde tatt seg inn i bilen og tatt pengene. Det viste seg at bilen var ulåst da tyveriet fant sted.

Har erkjent forholdet

— Vi kan bekrefte at vi har arrestert og siktet en person i saken. Han har erkjent forholdet, og vi anser saken som oppklart, opplyser vaktsjef og leder for vinningsavsnittet ved politistasjonen i Arendal, Wigdis Irene Songedal.

Den siktede er en godt voksen person med tilhørighet til Arendalsdistriktet. Han ble imidlertid arrestert i et annet distrikt. Det var politiets etterforskningsmetoder som førte til at gjerningsmannen ble funnet.

— Ytterligere etterforskningsskritt gjenstår i saken. Vi jobber nå kontinuerlig for å sikre pengene som har forsvunnet, ettersom vi foreløpig ikke har gjort et pengebeslag, sier Songedal.

Hun mener det er vanskelig å si noe om hvor sannsynlig det er at fornærmede får tilbake pengene sine, siden det har gått en uke siden tyveriet, og de ikke har funnet penger på vedkommende.